Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

25·Απρ·2008 Lost 4×09: The shape of things to come

Το γεγονός ότι γνωρίζουμε την καταληκτική ημερομηνία του Lost έχει δώσει μεγάλη ώθηση στη σειρά. Κάθε επεισόδιο έχει δράση και απαντήσεις, ικανές να παρασύρουν ξανά στη δίνη του και τους πιο ξενερωμένους Lost fans. Το σημερινό επεισόδιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ας δούμε τι μάθαμε.

Οι κανόνες. Οι Χέρλι, Κλαιρ+μωρό, Σώγιερ, Μάιλς, Λοκ και Μπεν είναι οχυρωμένοι σε ένα σπίτι περικυκλωμένοι από τους κακούς (βάλε εισαγωνικά/ θαυμαστικό/ ερωτηματικό) απο το πλοίο. Ο Κίμι απειλεί να τινάξει τα μυαλά της Άλεξ στον αέρα αν δεν παραδοθεί ο Μπεν. Εκείνος αρνείται αναγκάζοντας την Tania Raymonde να γραφτεί στο ταμείο ανεργίας. Και το μόνο που είχε να πει ο ψυχάκιας είναι “Άλλαξε του κανόνες”. Ποιός; Ο Τσαρλς Γουίντμορ. Αλλά ποιούς κανόνες;

Ο καπνός Ο Μπεν εξαφανίζεται σε κάτι υπογειες κατακόμβες, και όταν επιστρέφει το σχέδιο απεγκλωβισμού τους βρίσκεται σε κίνηση. Είτε δημιούργησε είτε κάλεσε τον καπνό, αυτός πήρε και σήκωσε τους άλλους άλλους, δίνοντας στους δικούς μας και τον ένα άλλο την ευκαιρία να τρέξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση και την καλύβα του μπάρμπα Τζέικομπ. Όπως μας είχαν υποσχεθεί τον ξαναείδαμε τον καπνό. Θα μας πει κάποιος και τι είναι;

Πίσω στην παραλία, η θάλασσα ξεπλένει το πτώμα του γιατρού του πλοίου. Το υπόθεση περιπλέκεται κι άλλο όταν ο Ντάνιελ καταφέρνει να επικιοινωνήσει με το πλοίο με κώδικα Μορς, και διαπιστώνει ότι ο γιατρός είναι μια χαρά. Μα πόση χρονική διαφορά έχει το νησί με τον έξω κόσμο; Επίσης υπό την απειλή λυντσαρίσματος παραδέχεται ότι ποτέ δε σκόπευαν να πάρουν τους Losties από το νησί.

Στο flash forward o Μπεν εμφανίζεται στην έρημο Σαχάρα, φορώντας ένα μπουφάν της Dharma, με ένα logo που δεν έχουμε ξαναδεί (του σταθμού the Orchid ίσως; ) και το όνομα Hallifax ραμμένο πάνω. Edgar Halliwax είναι ένα alias του μυστήριου τύπου που εμφανίζεται στα orientation videos. Tο χρησιμοποιεί στο Orchid orientation video που έδειξαν οι δημιουργοί του Lost πέρσυ στην Comic-Con. Το είχαν πει ότι έχει μεγάλη σημασία αυτό το βίντεο, λένε ότι κάτι ετοιμάζουν και για φέτος.

Μόλις έφυγε ο Σαγίντ από το νησί βρήκε τη χαμένη του αγάπη Νάντια (ποιός θυμάται πια τη Σάρον; ) και την παντρεύτηκε, για να θρηνήσει σύντομα τον χαμό της. Ο δολοφόνος της ήταν απεσταλμένος του Τσαρλς Γουίντμορ, όπως του αποκάλυψε ο Μπεν, θέτοντας τις βάσεις για μια υπέροχη φιλία. Αυτά συμβαίνουν τον Οκτώβριο του 2005, και εξηγούν το flash forward του “The economist”.

Επίσης:

 • Ο μελλοντικός Μπεν προειδοποιεί ότι θα σκοτώσει την Πένι γιατί για κάποιον λόγο δεν μπορεί να σκοτώσει μια και καλή τον Τσαρλς.
 • Ο Τζακ λίγο κίτρινος μου φαίνεται, που όπως ξέρει κάθε πιστός θεατής του House, είναι σημάδι βλάβης στο συκώτι. Σύντομα θα αρχίσει να αιμορραγεί από παντού. Στάνταρ.
 • Στην αρχή του επεισοδίου, το Χέρλι λέει στον Σώγιερ, παίζοντας RISK “Η Αυστραλία είναι το κλειδί του παιχνιδιού”. Του παιχνιδιού ή μήπως και του μυστηρίου της σειράς;
 • Dean Moriarty είναι το όνομα που χρησιμοποιεί ο Μπεν στο ξενοδοχείο στην Τυνησία, αλλά και το όνομα ενός ήρωα του θρυλικού βιβλίου On the road του Τζακ Κέρουακ.
 • Ποιά είναι αυτή στον τοίχο του σπιτιού του Μπεν; Κάτι μου θυμίζει αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

.


Tags: Lost · Κριτική, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 viki vale // 30 Απριλίου, 2008 στις 12:35

  Δυνατό το comeback couchpotato, ειδικά η φάση με τον καπνό και το τετατέτ Μπεν – Γουίντμορ! Αυτή στον τοίχο του σπιτιού του Μπεν μοιάζει με τη μάνα του αλλά και με τη Τζούλιετ (στο φετινό φλασμπάκ της Τζούλιετ αναφέρεται κάπου ότι “της μοιάζει” χωρίς να γίνεται λόγος σε ποια (κάποιοι λένε και για την Άννι, την παιδική φίλη του Μπεν). Τη φωτογραφία που κυκλοφορεί με την πόρτα με τα ιερογλυφικά στο υπόγειο του Μπεν την είδες;

 • 2 couchpotatogr // 30 Απριλίου, 2008 στις 17:37

  Επειδή με προβλημάτισε το θέμα με το πόστερ, το έψαξα και φαίνεται ότι κάθε φορά που το βλέπουμε είναι λίγο διαφορετικό! Άλλο πάλι και τούτο.
  Όσο για τα ιερογλυφικά, διάβασα ότι ο docarzt τα μετέφρασε ως “to summon protection”…

 • 3 GIWRGIS // 7 Οκτωβρίου, 2008 στις 01:50

  Με την Kate Hudson – αγρότισσα version μοιάζει η κυρία στον πίνακα
  🙂

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>