Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

7·Μαΐ·2009 Lost 5×15 “Follow the leader”

Dr. Chang: Did you fight in the Korean war?
Hugo: There is no such thing.

lost5x15

Ναι, μου άρεσε πολύ αυτό το επεισόδιο, για διάφορους λόγους.

 • Βλέποντας τον Μπεν να εξηγεί τι ρόλο βαράει ο Ρίτσαρντ, ξαφνικά μου ήρθε: είναι consigliere!!
 • Δεν είχε flashback/flashforward. Είχε ολοκληρωμένες ιστορίες προς μια κατεύθυνση, το incident του φινάλε της επόμενης βδομάδας.
 • Ακούστηκε δειλά δειλά η μελωδία με τα βιολιά του Michael Giacchino.
 • Χέρλι ο χειρότερος ψεύτης του κόσμου: ούτε από αριθμητική σκαμπάζει, ούτε από ιστορία
 • Η ιστορία μιας πυξίδας: Ο Ρίτσαρντ την έδωσε στον Λοκ το 2007 για να του την επιστρέψει το 1954 και να του την ξαναδώσει το 2007.
 • Ο Ρίτσαρντ. Τελεία. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία του.

Ο Τζακ χρειαζόταν μια αποστολή και την βρήκε:  να εξουδετερώσει την ενέργεια του νησιού με τη βόμβα υδρογόνου. Βέβαια δεν ξέρει ακριβώς τον τρόπο και τον λόγο, μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να αλλάξει την ιστορία και να μην πέσει ποτέ το αεροπλάνο. Η Κέιτ σε μια κρίση διαύγειας αμφιβάλλει, αλλά μιλάει ο εγωισμός της πάλι. Τι και αν τόσοι αδικοχαμένοι θα ήταν και πάλι ζωντανοί, τι και αν γλίτωναν όλοι πόνο και ταλαιπωρία; Εκείνη δε θα γνώριζε τον Τζακ. Αυτό τη μάρανε. Πάει, τον ξέχασε τον Άαρον. Ούτε που την έχει απασχολήσει η πάρτη του.

Έφυγε και ο Σώγιερ από το νησί; Whaa?? (Πόσο άθλια ήταν τα γραφικά του υποβρυχίου; Τέλειωσαν τα λεφτά ή είναι περίπτωση Wolverine; Δεν ήταν ανάγκη να το δούμε να καταδύεται, δεν καταλαβαίνω πως το επέτρεψαν αυτό το πράγμα.

Όσο για τον Λοκ, ίσως για πρώτη φορά πιάνω τον εαυτό μου να εντυπωσιάζεται. Σκέφτεται έξω από το κουτί και αποδεικνύει ότι έχει ηγετικές ικανότητες όταν παίρνει όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τον Τζέικομπ. Τι καλή ιδέα! Ισχυρίζεται ότι καθοδηγείται από το νησί, να υποθέσουμε ότι αυτό του είπε να τον σκοτώσει; Αν δεν είναι η φωνή του νησιού, τι ρόλο βαράει ο Τζέικαμπ; (και μόνο με τη σκέψη ότι θα τον δούμε την άλλη βδομάδα με πιάνει μια φούντωση). Και τι απολαυση που είναι οι σκηνές του Μπεν να μην ξέρει τι του γίνεται. Κάποτε είχαμε υποθέσει ότι είχε σταματήσει ξαφνικά να βλέπει τον Τζέικομπ, είναι άραγε αλήθεια ότι δεν τον είχε δει ποτέ; Είναι ωραία αυτά, πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί αν και ίσως θα μπορούσαμε.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιός θα την κάνει τη βλακεία. Γιατί δε νομίζω ότι το γλιτώνουμε το incident.


Tags: Lost · Κριτική, Σχόλια: 5 Σχόλια


5 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Dazeos // 8 Μαΐου, 2009 στις 00:29

  Αναμφίβολα αυτό ήταν ένα από τα ωραία επεισόδια. Ο Λοκ μου φαίνεται πως προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του…ναι είναι ικανός αλλά και αλλαζόνας εξίσου. Ο Μπεν πιο καλός leader μου φαινόταν. Τέλος δεν αποκλείω την πιθανότητα ο Ρίτσαρντ να είναι ο γιός του τζέηκομπ (σε αυτό συνηγορεί η ηλικία του) ή ο τζέικομπ να είναι πνεύμα που καταλαμβάνει διάφορους ανθρώπους. Σίγουρα είναι κάποιος γνωστός.

 • 2 Ηλίας του 16ου // 8 Μαΐου, 2009 στις 03:17

  “Πετάχτηκα” στην επόμενη βδομάδα και είδα το επόμενο επεισόδιο. Ο Τζέικομπ είναι ο μπαμπάς του Τζακ.

 • 3 couchpotato // 8 Μαΐου, 2009 στις 10:27

  Στο 4×01 υπήρχε μια σκηνή που ο Χέρλι κοιτάζει μέσα στην καλύβα και βλέπει τον Κρίστιαν στην κουνιστή καρέκλα και ξαφνικά εμφανίζεται ένα μάτι στο παράθυρο. Από τότε είχα μείνει με την εντύπωση ότι πρόκειται για διαφορετικά άτομα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

 • 4 viki vale // 8 Μαΐου, 2009 στις 11:03

  Εμένα αυτό που με ιντρίγκαρε τελικά στο επεισόδιο είναι ότι επιβεβαίωσε πανυγηρικά πως όλα αυτά που “Οι Άλλοι” γνώριζαν και πίστευαν για το Λοκ και τον λιβανίζανε ως χαρισματικό δια στόματος Ρίτσαρντ ήταν έργο του ίδιου του Λοκ κατά τη διάρκεια του time skipping του νησιού! Η θεωρία της χρονολούπας τώρα δικαιώνεται αν και ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το Incident!

 • 5 Kappa // 8 Μαΐου, 2009 στις 23:56

  Ta grafika apaisia, alla heirotera pisteuo htan ta grafika tou aeroplanou pou prosgeiose o Lypidhs sto nhsi s’auton ton kyklo. Oute apo videogame ton 90’s!

  Alla poly kalo, mesto, gemato epeisodio. Fagane vevaia xenera o Sawyer-Juliette me to pou eidan thn Kate. Den yparhei eytyhia pou na kovetai sta tria…

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>