Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

5·Νοέ·2009 Είδα τον πιλότο: V

We are of peace. Always.

v-1x01

Το V είναι remake σειράς της δεκαετίας του ’80 που δεν έχω δει και δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Για τον συγκεκριμένο πιλότο έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ. Έχει καλό ρυθμό, αξιοπρεπέστατα εφέ, προβληματισμό και εκπλήξεις. Μοιάζει κλάσεις ανώτερο από το Flash Forward, και εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε.

Ένα ωραίο πρωί, χωρίς καμια προειδοποίηση, έρχονται οι εξωγήινοι. Έχουμε δει αρκετές ταινίες και ξέρουμε ότι αυτό ποτέ δεν είναι καλό. Όμως τούτοι δω έχουν τη μορφή της Μορένα Μπακαρίν (Firefly). Δηλαδή είναι όμορφοι. Δηλώνουν ότι θέλουν ειρήνη. Δίνουν στην ανθρώπινη φυλή την τεχνολογία τους, γιατρεύουν τις ασθένειες της, και όλα με αντάλλαγμα λίγη τροφή. Δίκαιο δεν ακούγεται; Ξεχνάμε για λίγο αυτά που ξέρουμε και λέμε κι εμείς ότι ίσως αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά. Ακόμα και ο πάπας τους δέχεται με ανοιχτές αγκάλες. Και οι εξωγήινοι είναι παιδιά του Θεού.

Ένας ιερές δε μασάει. Ο Joel Gretsch του 4400 συμβουλεύει τα πλήθη που κατακλύζουν την εκκλησία του μετά την εμφάνιση των επισκεπτών να είναι επιφυλακτικοί. Η Ελίζαμπεθ Μίτσελ του Lost ανησυχεί που βλέπει το γιο της να γοητεύεται τόσο από τους όμορφους εξωγήινους. (Πότε μάθαμε ότι τη λένε Έρικα; Μπορεί να μην το πρόσεξα εγώ, αλλά πρώτη φορά είδα το όνομα στην πλαστογραφημένη υπογραφή που έκανε ο πιτσιρικάς στην αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα των πρεσβευτών, και κόλλησα λίγο.) Υπάρχουν και άλλοι και προσπαθούν να οργανωθούν.

Ένας από τους αμφισβητίες ξέρει πολλά. Δεν είναι αλήθεια ότι μόλις έφτασαν οι V. Ζουν ανάμεσα μας για χρόνια, και ο τελικός τους στόχος είναι ο αφανισμός του ανθρώπινου είδους. Η κανονική τους μορφή θυμίζει ερπετό και χρησιμοποιούν ανθρώπινο δέρμα για να πάρουν τη μορφή μας. Ένας από αυτούς είναι και ο Άλαν Τούντικ (Firefly, Dollhouse), συνεργάτης της Έρικα στο FBI. (Φάνηκε ότι δε θα ζούσε να δει άλλο επεισόδιο. Το όνομα του δεν είχε παίξει καθόλου στη λίστα των πρωταγωνιστών). Μια είναι η λύση: αντίσταση.

Παρασύρθηκα με την υπόθεση και δε μίλησα για τη σημαντικότερη αποκάλυψη του επεισοδίου. Ο αρχιτέκονας του mothership είναι ο Καλατράβα! Κοίτα καλύτερα τη φωτογραφία. Στο βάθος βλέπουμε ξεκάθαρα το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, ενώ το άλλο στο κέντρο είναι φτυστό το μουσείο επιστημών της Βαλένθια.

Μερικά πρακτικά θέματα τώρα. Θα παίξει ένα περίεργο σύστημα μετάδοσης των επεισοδίων. Θα δείξουν τέσσερα τώρα, και τα υπόλοιπα το Μάρτιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να έχει χαθεί το ενδιαφέρον μεχρι τότε. Ποιος θα ασχολείται όταν βρίσκεται στα ντουζένια του το Lost; Θα δείξει.


Tags: V · Είδα τον πιλότο, Σχόλια: 4 Σχόλια


4 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Ηλίας του 16ου // 5 Νοεμβρίου, 2009 στις 19:56

  Έχω ένα προαίσθημα πως θα έχει σχέση με τους επικυρίαρχους του Άρθουρ Καίσλερ.

 • 2 ADAMA // 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 04:59

  Καλο πρωτο επεισοδιο.Συμφωνω οτι το περιεργο προγραμμα ισως βλαψει τη σειρα (βλ.Jericho), αν και η σειρα θα αρχιζε κανονικα τον Ιανουαριο.Μηπως αλλαξουν το προγραμμα, λογω υψηλης τηλεθεασης?

 • 3 Markos // 7 Νοεμβρίου, 2009 στις 18:27

  Είσαι μέσα στο μυαλό μου!

  Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι το διαστημόπλοιο το έφτιαξε ο Καλατράβα.

 • 4 O Εξωγήινος Starchitect // 9 Νοεμβρίου, 2009 στις 09:25

  […] όχι εδώ, αλλα το λόγο που στο αναφέρει το σπιτόσκυλο τον πρόσεξε και το couchpotato: Η λήψη του εσωτερικού του high-tech και σούπερ ντούπερ […]

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>