Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

12·Ιαν·2010 Chuck 3×01 “Chuck vs. the Pink Slip” / 3×02 “Chuck vs. The Three Little Words”

chuck-4x01

Τα δύο πρώτα επεισόδια της σαιζόν δε μοιάζουν να έχουν γυριστεί για να προβληθούν μαζί, ωστόσο δίνουν την ευκαιρία σε μια ιστορία να κορυφωθεί και (ελπίζω) να λυθεί: εκείνη με τον Τσακ και τη Σάρα.

Πιάνουμε τη δράση έξι μήνες μετά το instant classic I Know Kung-Fu. H CIA έχει κάνει κάθε προσπάθεια να μετατρέψει τον Τσακ σε σούπερ κατάσκοπο, αλλά δεν τα πάει καλά. Οι φλασιές δεν έρχονται κατά βούληση και όσο αγχώνεται τόσο χειρότερα τα κάνει. Η Μπέκμαν αποφασίζει να τον απολύσει, γεγονός που τον ρίχνει σε κατάθλιψη. Σε μια σειρά από φλασμπακ μαθαίνουμε ότι είχε κρεμάσει τη Σάρα που του είχε προτείνει να τα παρατήσει όλα για να εξαφανιστούν μαζί. Το τι ακριβώς έγινε και για ποιο λόγο απασχολεί και τα δύο επεισόδια, για να καταλήξει ότι τα παιδιά αγαπιούνται αλλά δεν μπορούν να είναι μαζί. Δηλαδή ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησε. Οι σκηνές του Τσακ να παρακαλάει τη Σάρα και μιλήσουν για τη σχέση τους στη μέση της επιχείρησης είναι από τις πιο εκνευριστικές της σειράς ever. Ελπίζω να το λύσαμε το θεματάκι, που ποτέ δε με είχε ενοχλήσει στο παρελθόν αλλά τώρα νιώθω ότι πήρα υπερβολική δόση.

Το intersect 2.0 είναι φτιαγμένο για έναν ψυχρό πράκτορα του στυλ του Μπράις Λάρκιν, που έχει την ικανότητα να κρύβει τα συναισθήματα του. Ο Τσακ βρίσκεται στο άλλο άκρο και αυτό του δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Η κάθε ικανότητα, όπως για παράδειγμα το κουνγκ φου, βγαίνει στη επιφάνεια ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζεται. Όταν όμως ο άλλος έχει ανεβάσει παλμούς για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να ηρεμήσει πρώτα και να αυτοσυγκεντρωθεί για να δουλέψει το κολπάκι. Είδαμε αρκετές ωραίες σκηνές με τον Τσακ να επιδεικνύει τις ικανότητες του, είτε στην κιθάρα (όπου στα κοντινά πλάνα φαίνεται καθαρά ότι τα χέρια που παίζουν δεν είναι δικά του) είτε στο ξύλο. Το πιο εντυπωσιακό ήταν πως κινήθηκε στην αίθουσα με το λέιζερ. Εκτός από τα καινούρια κόλπα, ο Τσακ χρησιμοποιεί και τα δικά του δυνατά σημεία για να τη βγάλει καθαρή. Όπως στη σκηνή που λέει στον Βίνι Τζόουνς ότι καταλαβαίνει ότι πληγώθηκε

Είχαμε διαβάσει το καλοκαίρι την είδηση για το μειωμένο μπάτζετ και είχαμε ανησυχήσει. Ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια. Η Άννα δεν είναι πια μαζί μας, και αν σκεφτείς τις εναλλακτικές δεν πειράζει και πολύ. Ποιον να διώξεις, τον Τζεφ ή τον Λέστερ; Θα γινόταν επανάσταση. Ύστερα είχαμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Έμετ, με μια εικόνα (σπασμένα ματωμένα γυαλιά) που θυμίζει Νονό ή και Heroes (sic). Η Έλι και ο Awesome δεν εμφανίζονται καθόλου στο δεύτερο επεισόδιο, πράγμα που επίσης δεν πειράζει όταν δεν υπάρχει σεναριακός λόγος να τους δικαιολογεί. Οπότε από αυτή την πλευρά ηρέμησα. Δε φαίνεται πιο φτηνιάρικο το γύρισμα, αν εξαιρέσεις τις σκηνές στην Πράγα.

Άλλα καλά:

  • Το πάρτυ των Τζέφστερ
  • Η απίστευτη τύχη του Μόργκαν
  • Η επιστροφή στο Μπάι Μορ για όλους, ακόμα και για τον Κέισι
  • Ο Κέισι και τα όπλα του
  • Μυστήριο: ποιός είναι ο πράκτορας Σο που ήταν με την Μπέκμαν και για τι πρέπει να προετοιμαστούν;

Αύριο θα δούμε και το τρίτο επεισόδιο του κύκλου. Όπως και να’χει, είναι ωραίο που έχουμε πίσω το Chuck.


Tags: Chuck · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 poromenos // 17 Ιανουαρίου, 2010 στις 22:11

    better than expected 😉
    άρχισε δυνάτα,πολύ καλύτερα σε σχέση με τον 2ο κύκλο,να δουμε πως θα το συνεχίσουν…

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>