Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

31·Ιαν·2010 Caprica 1×02 “Rebirth”

The crowd goes frakking wild, sir. It’s bedlam.

caprica-1x02

Η Ζόι 2.0 ζει μέσα στο cylon σώμα της και έχει αναμνήσεις από την πραγματική Ζόι, το άβαταρ της, και τη μηχανή. Όλη την τριάδα. Δείχνουν σε μερικές σκηνές το ρομπότ και σε άλλες την ανθρώπινη μορφή του κοριτσιού. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προκαλέσουν τη συναισθηματική αντίδραση του θεατή όταν την κακομεταχειρίζονται, και να συνειδητοποιήσουμε ότι στο μεταλλικό σώμα είναι παγιδευμένος ένας άνθρωπος. Η μοναδική που ξέρει την αλήθεια είναι η Λέισι. Ο Ντάνιελ αναλαμβάνει να διελευκάνει μέσα στο ΣΚ για ποιό λόγο δεν μπορούν να πετύχουν περισσότερους cylons.

Ενώ ο Γκρέιστοουν παίζει πυραμίδα με χαρτάκια περιμένοντας την έμπνευση, η Αμάντα βλέπει βιντεάκια της κόρης της και συνειδητοποιεί ότι δεν τη γνωρίζει καθόλου. Ανακαλύπτει ότι είχε φίλο και ότι ήταν μπλεγμένη με τη μονοθεϊστική οργάνωση και φρικάρει. Στο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης ανεβαίνει στο πόντιουμ και λέει ότι η κόρη της ήταν υπεύθυνη και ότι λυπάται πολύ. Με το που αρχίζει να μιλάει καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ κακή ιδέα και τρέχουμε προς την τηλεόραση να τη σταματήσουμε.

Στο μεταξύ η Λέισι έχει ανάγκη κάποιος να ασχοληθεί μαζί της, ανάγκη που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η διευθύντρια του σχολείου. Την καλεί στο σπίτι της για φαγητό, όπου βρίσκει μια πολυγαμική οικογένεια. Σαν το Big Love αλλά με περισσότερο κόσμο, άντρες και γυναίκες. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζουν δείχνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο στην κοινωνία της Κάπρικα. Ένας από τους συζύγους είναι ο Σκοτ Πόρτερ (ο Τζέισον Στριτ του Friday Night Lights) που ψιλοφλερτάρει με τη Λέισι. Κάτι θέλουν από εκείνη, μάλλον την τεχνολογία που άφησε πίσω της η Ζόι. Οι υπόλοιποι σύζυγοι δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με την κατάσταση και φοβούνται μήπως πέσει η αδελφή Κλαρίς στις παλιές της συνήθειες. Δεν ξεκαθαρίζουν ποιες είναι αυτές, αλλά στο καπάκι πάει σε ένα μπαρ και καπνίζει κάτι περίεργο αναμειγμένο με μωβ.

Ο Τζο Αντάμα δεν μπορεί να συνηθίσει τη ζωή χωρίς την κόρη του, και πηγαίνει στον Ντάνιελ για βοήθεια. Η ιδέα ότι η Ταμάρα είναι μόνη και χαμένη στην εναλλακτική πραγματικότητα τον συγκλονίζει. Δεν πάει καλά ούτε η “εισαγωγή στην ταυτότητα του Τάουρον” που σπρώχνει στο γιο του. Αντί να τρώει τα παραδοσιακά φαγητά και να πηγαίνει στο ειδικό σχολειό, ο Γουίλιαμ τριγυρνάει με τον γκέι εγκληματία θείο του και παίρνει πολύτιμα μαθήματα ζωής. Γνωρίζοντας τι έντιμος άνθρωπος θα γίνει ο admiral Adama δεν ανησυχούμε και πολύ.

Μέχρι τώρα το Caprica είναι πολύ εντυπωσιακό οπτικά. Η πόλη, τα χρώματα, τα ρετρό αυτοκίνητα και η τεχνολογία. Παρουσιάζει επίσης έναν ολοκληρωμένο κόσμο, τον οποίο εμείς απλά ανακαλύπτουμε αργά. Είναι σπάνια όλα αυτά και ωραία.


Tags: Caprica · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>