Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

8·Μαρ·2010 Saturday Night Live 35×16 “Zach Galifianakis / Vampire Weekend”

Η αναφορά της βραδιάς στην Ελλάδα, από το μονόλογο του Γαλιφιανάνη

Μια γυναίκα μου είπε “Ζακ, μου αρέσει το μούσι σου.” Είμαι Έλληνας. Δεν είναι μούσι, είναι μέρος των φρυδιών μου.

snl-35-16

Το cold open ήταν τραγικό. Λες και το σκαρφίστηκαν λίγα λεπτά πριν το λάιβ. Έκαναν λάθη, δεν ήξεραν που να κοιτάξουν, αλλά και υλικό δεν είχε τίποτα αστείο. Έχουν μεγάλο πρόβλημα να κάνουν κωμωδία με τον Ομπάμα.

Ο μονόλογος ήταν οπωσδήποτε διαφορετικός. Το πήρε πάνω του και έδωσε ένα δείγμα από τα αστεία που έχει στο ρεπερτόριο του. Πολύ καλός (που θυμήθηκε τους Hoobastank;;)

Και συνεχίζουμε με την kissing family. Έλεος πια. Κόντεψε να μου βγει το fuscili απ’τη μύτη. Λες και έχουν βάλει στοίχημα πως μπορούν να μας αηδιάσουν περισσότερο. Ένα σίχαμα.

Το Bidet Sketch στην αρχή νόμισα ότι θα το βαρεθώ, αφού στηρίζεται απλά σε μια αστεία λέξη. Όμως ήταν τόσο καλοί και οι περιγραφές τους κορυφώνονταν τόσο ομαλά, που στο τέλος το λάτρεψα. Και έμεινα με την απορία τι σχέδια έχουν για τον μπιντέ.

Το digital sketch ήταν φροντισμένο. Είχε τίτλο Zach Galifianakis: On TV for Over 30 Years και τον έδειχνε σε τυχαίες εμφανίσεις σε  διάφορες εκπομπές του καναλιού από το σήμερα (30 Rock, Law & Order) και από το παρελθόν, με αποκορύφωμα την εικόνα του ως δεκάχρονου με μούσι. Η ίδια ιδέα συνεχίστηκε και στο The Today Show, όπου η μόνη που διασώθηκε από το ναυάγιο ήταν η φάτσα του παρουσιαστή.

Το Weekend Update ήταν αξιοπρεπές. Ο Κίναν Τόμσον είναι υπερβολικά όμορφος σαν γυναίκα, και η μίμηση της Μονίκ από τις καλύτερες του (την είχα δει στις Χρυσές Σφαίρες και ήταν ίδια). Και το τραγουδάκι του Φόρτε μια χαρά.

Επιτέλους επέστρεψε το What Up With That?, το σκετς που δε βαριέμαι να βλέπω. Ακόμα και αν έβαζαν τον Σουντέικις με την κόκκινη φόρμα και το άφρο μαλλί να χορεύει και δε γινόταν τίποτα άλλο, θα το έβλεπα. Αλλά και το βλέμμα του Κίναν όταν ακούει τις πρώτες νότες, πως τον παρασύρει σιγά σιγά η μουσική… priceless.

Στη συνέχεια κορόιδεψαν το CNN για τις ανακρίβειες που προβάλλει και την υπερβολική εμπιστοσύνη στα social media, στο The Situation Room. Σωστό το point, χλιαρό το σκετς.

Και τέλος, το σκετς ανατροπή που έκανε τον Γαλιφιανάκη να ξυρίσει το μούσι. Ήταν απολαυστικός στο Pageant Talk, με τη Γουιγκ να του πετάει τασάκια και να λύνονται στα γέλια. Δεν είχε δομή ούτε στόχο, αλλά το διασκέδασα.

Το γενικό συμπέρασμα είναι απογοητευτικό. Είχα πολλές ελπίδες για το σόου του Γαλιφιανάκη αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε. Ίσως φταίει η ρημάδα η οικογένεια που άρχισε να φιλιέται από νωρίς με σκυλιά και νεκρούς και με χάλασε, ή η υπερβολική χρήση της αντιπαθητικής Τζένι Σλέιτ. Ίσως όντως το καλύτερο υλικό να μη φτάνει ποτέ στον αέρα. Πάντως δεν ικανοποιήθηκα.

Την επόμενη βδομάδα παρουσιάζει ο Τζουν Λο και παίζουν οι Perl Jam.


Tags: Saturday Night Live · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>