Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

29·Μαρ·2010 Caprica 1×09 «End of the Line»

Welcome to the deep end, little one.
It’s always deeper than you think.

Caprica-1x09

Ο Ντάνιελ μαθαίνει ότι το υπουργείο άμυνας δεν έχει πια εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ, και αν δεν έχει έτοιμο τον στρατό cylons σε μια βδομάδα θα του πάρει τη χρηματοδότηση. Τα νέα πέφτουν σαν κεραυνός, αφού μόλις έχει συμφωνήσει να πουλήσει τους Μπακανίαρς στον Βέρτζις για να ανασάνει λίγο οικονομικά. Απελπισμένος διατάζει τον Φίλομον να σβήσει τις όποιες ανωμαλίες του τσιπ και να το αντιγράψει καθαρό στα υπόλοιπα ρομπότ. (Ο μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για αυτή την απόφαση είναι ότι παραιτείται από την προσπάθεια)

Η Ζόι 2.0 πανικοβάλεται να αποκαλύπτει την ταυτότητα της στο Φίλομον, παρακαλώντας τον να την αφήσει να φύγει γιατί αν κάνει ότι του ζητήθηκε θα σβήσει η ίδια για πάντα. Εκείνος κάνει ότι δέχεται όσο χρειάζεται για να πατήσει το κουμπί πανικού, και η Zόι οργισμένη τον εξεσφενδονίζει στον τοίχο  που του σπάει το κρανίο. RIP Φίλομον. Στη συνέχεια η Ζόι δραπετεύει με ένα φορτηγάκι, και σύντομα την κυνηγάει ολόκληρος ο στρατός. Στην τελευταία σκηνή πέφτει σε ένα μπλόκο και είναι άγνωστο αν έχει επιζήσει της τρομερής έκρηξης.

Στο μεταξύ η Λέισι γίνεται μέλος του STO και περνάει τις δοκιμασίες του Μπάρναμπας για να τον πείσει ότι μπορεί να την εμπιστεύεται. Πρώτα βάζει ένα μηχανηματάκι στο μπρελόκ της αδερφής Κλαρίς, που νομίζει ότι είναι απλά συσκευή παρακολούθησης όμως τελικά είναι μηχανισμός εκπυρσοκρότησης της βόμβας που ήδη βρίσκεται στο αυτοκίνητο της. Υπό την απειλή όπλου αναγκάζεται και να την ενεργοποιήσει. Αν και η αδερφή Κλαρίς είναι σώα, η Λέισι σίγουρα έχει τραυματιστεί για πάντα.

Η Αμάντα συνεχίζει να βλέπει οράματα, να πίνει και να χαπακώνεται. Όταν ρωτάει ξεκάθαρα για την υπόθεση με τον Βέρτζις ο Ντάνιελ δεν το αρνείται. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Αμάντα φεύγει από το σπίτι, περπατάει μέχρι την καινούρια γέφυρα με το συμβολικό όνομα Πάνθεον, βγάζει τα παπούτσια της και πηδάει.

Τέλος ο Τζόζεφ βρίσκει την κόρη του στον V-world, που του λέει ότι δεν είναι υγειής η εμμονή του και τον πυροβολεί για να τον βγάλει από το παιχνίδι και να τον γυρίσει στην πραγματικότητα. Έτσι ολοκληρώνεται το σχέδιο της Εμάνουελ, που μαθαίνουμε ότι δεν είναι άλλη από την ερωτοχτυπημένη βοηθό του στη δουλειά.

Έτσι φτάνουμε στη μέση της σαιζόν που θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο, εξού και τα cliffhangers αριστερά και δεξιά. Είναι νέα μόδα να διακόπτονται οι σαιζόν για πολλούς μήνες (βλέπε V), αν και το είχε κάνει και το Battlestar παλιότερα. Πάντως τα γυρίσματα ολόκληρης της σαιζόν έχουν ολοκληρωθεί, άρα είναι καθαρά θέμα προγραμματισμού. Το αν θα υπάρξει και δεύτερη θα εξαρτηθεί από την τηλεθέαση, που μέχρι τώρα δεν είναι σπουδαία.

Γενικά το Caprica είναι η λιγότερο sci fi sci fi σειρά που έχω δει. Συχνά είναι πολύ αργό και το ρίχνει στο μελόδραμα. Για να δουλέψουν αυτά πρέπει να νοιάζεσαι για τους χαρακτήρες, και μέχρι τώρα τουλάχιστον ο Τζόζεφ, η Αμάντα και η Κλαρίς είναι μια απογοήτευση. Δεν είναι τυχαίο που έχουν ζητήσει από τον Ρον Μουρ να σκεφτεί και άλλο spinoff του BSG, που όμως να διαδραματίζεται στο διάστημα. So say we all.

  • Αν ο τίτλος δεν είχε το “the” θα ήταν ωραιότατη αναφορά στο Battlestar Galactica, αφού το hybrid τελείωνε κάθε φράση λέγοντας “end of line” ( \n για τους φίλους )
  • Ταράχτηκα όταν άκουσα τον Τζέιμς Μάστερς να λέει Hello, Willow (#BtVS)
  • Υπήρχε κάποιος λόγος που μας έδειχναν συνέχεια τις γόβες της Αμάντα, που ήταν και δύο νούμερα μεγαλύτερες;

Tags: Caprica · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>