Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

27·Μαΐ·2010 Chuck 3×18 “Chuck vs the Subway” / 3×19 “Chuck vs the Ring, part II”

Pineapple.

chuck-3x19

Ήταν δύο επεισόδια πολύ γεμάτα σε πλοκή και δράση. Το Ring έχει παρεισφρήσει πολύ βαθιά στη CIA και ο Σω (he’s aliiive) καταφέρνει να καταργήσει το πρότζεκτ Μπαρτόφσκι και να διαλύσει την ομάδα. Ο Τσακ έχει όλο και περισσότερα προβλήματα με το intersect. Κάθε φορά που ενεργοποιείται του ψήνει λίγο τον εγκέφαλο. Ο μπαμπάς του ξηγήθηκε και του έφτιαξε governor που δουλεύει τζιτζί, όμως το κλέβει ο Σω για την πάρτη του, αφού πρώτα τον πυροβολεί εν ψυχρώ.

RIP Στιβ Μπαρτόφσκι, σε ξέραμε τόσο λίγο. Ωστόσο ο Σκοτ Μπάκουλα κατάφερε να δημιουργήσει έναν πλήρη χαρακτήρα, που όπως αποδείχτηκε έκρυβε και αρκετά μυστικά. Ήταν μια ζωή χωμένος σε ένα εργαστήριο. Μάλιστα το πρώτο του ίντερσεκτ το κατέβασε ο Τσακ σε μικρή ηλικία (γύρω στα εφτά; οχτώ;) χωρίς να πάθει τίποτα. Είχε πάνω απ’όλα την οικογένεια, και πριν αναγκαστεί να τους αφήσει σιγουρεύτηκε ότι τα αδερφάκια θα μείνουν μαζί και αγαπημένα. Από τον τάφο αφήνει μήνυμα στον Τσακ με οδηγίες στο κρυσφήγετο του, που με το που το είδα ένιωσα όπως όταν ανοίγω καινούριο δωμάτιο σε adventure. Τρελλή χαρά και ανυπομονησία να ανοίξω όλα τα ντουλάπια και να δοκιμάσω τα μηχανήματα.

Η μεγαλύτερη έκπληξη βέβαια ήταν η μαμά Μπαρτόφσκι, που ζει και βασιλεύει. Την είδαμε πλάτη, δίνοντας στους παραγωγούς το χρόνο να ψάξουν να βρουν την ιδανική ηθοποιό να την παίξει.

Άλλη μεγάλη εξέλιξη ήταν που έμαθε η Έλι ότι ο αδερφός της είναι κατάσκοπος. Έχει τραβήξει πολλά και αυτή στη ζωή της και δικαιολογείται, αλλά είναι ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας της σειράς. Έχει πρήξει τον Τσακ με γκρίνιες και απαγορεύσεις, και τώρα τον αναγκάζει να παρατήσει το κατασκοπιλίκι. Για χιλιοστή φορά τώρα ο Τσακ αλλάζει γνώμη για το τι θέλει να κάνει στη ζωή του και ακούει την αδερφή του, αλλά αυτό ήταν πριν βρει το κρυσφήγετο. Λες να το γυρίσει σε μοναχικό τιμωρό;

Η πιο ωραία σκηνή δράσης ήταν η διάσωση της ομάδας απ’τον Μόργκαν, τον Ντέβον, και το Crown Vic. Από τότε που μπήκε στο πνεύμα, ο Μόργκαν γίνεται καλύτερος σε κάθε επεισόδιο. Αλλά πιο πολύ έχει αλλάξει ο Κέισι. Μαθαίνουμε ότι πηγαίνει και βλέπει την κόρη του στο εστιατόριο που δουλεύει. Ευαισθησίες; Μέχρι το τέλος του επεισοδίου της είχε πει την αλήθεια + την είχε αγκαλιάσει. Τζον Κέισι, πρέπει να είσαι άρρωστος.

Όμως είναι η ώρα για αλλαγή σκηνικού. Με την καταστροφή του Μπάι Μορ και το ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη του Τζεφ και του Λέστερ, μάλλον δε θα είναι μαζί μας στην τέταρτη σαιζόν. Όσο για τις συγκρίσεις με το Alias, είναι αναπόφευκτες.


Tags: Chuck · Κριτική, Σχόλια: 2 Σχόλια


2 Σχόλια μέχρι τώρα

  • 1 Jordan // 24 Ιουνίου, 2010 στις 09:56

    Λίγο καθυστερημένο το σχόλιο αλλά… τι σχέση έχει το Alias??

  • 2 couchpotato // 24 Ιουνίου, 2010 στις 22:01

    OK. Alias spoilers ahead:
    Η Σίντνεϊ νόμιζε ότι από σύμπτωση βρέθηκε στη CIA. Στην πορεία μάθαμε ότι ο πατέρας της όχι μόνο ήταν μπλεγμένος, αλλά την προετοίμαζε από παιδί. Η μητέρα που θεωρούσαμε αθώα και νεκρή τελικά ήταν και αυτή μυστική πράκτορας, μια χαρά στην υγεία της, και μάλιστα είχε προδώσει τον πατέρα.
    Βλέπεις την ομοιότητα;

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>