Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

14·Ιούν·2010 The Wire 1×03 “The Buys”

The King stays the King.

the-wire-1x03

Η Κίμα γεμίζει με ικανοποιητικό ρυθμό τον πίνακα με φωτογραφίες της συμμορίας, χάρη στον Μπάμπλς και το κόλπο με τα καπέλα. Όμως λείπει η πιο σημαντική. Ακόμα δεν ξέρουν πως είναι ο Έιβον Μπάρκσντεϊλ. Ο Μακνάλτι στέλνει δύο βαριεστημένους συναδέλφους να βρουν τη φωτογραφία του από τα αρχεία των κατοίκων του Franklin Terrace, αφού υποτίθεται ότι μεγάλωσε εκεί με τη μητέρα του. Επιστρέφουν με τη φωτογραφία ενός λευκού. Σκέψου να έχεις τέτοιους ανθρώπους στη δουλειά σου. Αρνούνται να κάνουν οτιδήποτε με επιδεικτικό τρόπο, και όταν τους καταφέρεις να ξεκουνηθούν κάνουν τόσο άθλια δουλειά που λες καλύτερα να πήγαινα μόνος μου. Και να μην μπορείς και να τους διώξεις. Δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, κυρίες και κύριοι.

Ο Μακνάλτι και η Κίμα ανακεφαλαιώνουν τι γνωρίζουν για τον τύπο, που δεν είναι πολλά. Πάντως ο Λέστερ πιάνει την πληροφορία ότι μικρός είχε κερδίσει κάποιον τίτλο πυγμαχίας, παρατάει τη χειροτεχνία του και φέυγει. Επιστρέφει αργότερα με μια αφίσα του Μπάρκσντεϊλ.

Στο Pit περιμένουν καινούριο εμπόρευμα και τα πρεζόνια έχουν αρχίσει να μαζεύονται από νωρίς για να πάρουν το δωρεάν δείγμα τους. Ο Μπόντι τους διώχνει βρίζοντας, και ο Ντιάντζελο του εξηγεί ότι δεν υπάρχει λόγος να φέρονται έτσι. Είναι πελάτες που δίνουν τα ωραία τους λεφτά και πρέπει να τους δείχνουν σεβασμό. Εξάλλου αυτό είναι το πρόβλημα με τη διακίνηση των ναρκωτικών. Αν γίνονταν οι δουλειές ήρεμα και αναίμακτα δε θα τους ενοχλούσε τόσο συχνά η αστυνομία. Αυτό που τους απασχολεί είναι οι δολοφονίες. Δεν έχει και άδικο.

Ο Στρίνγκερ είναι εντυπωσιασμένος από την απόδοση του Ντιάντζελο. Του βγάζει πολλά λεφτά σε μια προβληματική περιοχή. Του λέει ότι το νέο εμπόρευμα δεν είναι και τόσο νέο. Το ίδιο πράμα είναι αλλά πιο αδύναμο. Άλλωστε έτσι τα πρεζόνια θα αναγκαστούν να αγοράζουν περισσότερο. Είναι να μην πέσεις στην ανάγκη τους.

Ο Μακνάλτι εννοείται ότι συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Έχει παρατηρήσει ότι οι Μπάρκσντεϊλ έχουν βομβητές αντί για κινητά, και αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να τους αντιγράψουν. Πηγαίνει στο σπίτι της εισαγγελέως μέσα στη νύχτα για να τη ρωτήσει. Δικαίως μου φαίνεται περίεργο. Αυτοί οι δύο έχουν on-off σχέση από τότε που ήταν παντρεμένος. Ύστερα πάει πάλι στον φίλο του τον Φιτζ για να του ζητήσει πιο high tech μικρόφωνα και τέτοια. Εκείνος μόλις ακούει ότι ηγείται της επιχείρησης ο Ντάνιελς δαγκώνεται. Αργότερα του λέει ότι τον είχαν ερευνήσει ένα φεγγάρι και είχαν βρει διάφορες ατασθαλίες στα οικονομικά του. Μόλις είπαν στον Μπάρελ τι βρήκαν τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους και τους είπε ότι αναλαμβάνει εκείνος. Χμ.

Η αστυνομία έχει βάλει και έναν undercover που πηγαίνει με τον Μπαμπλς να κόψει κίνηση. Παρατηρεί ότι τα “στελέχη” ούτε παραδίνουν πράμα ούτε παίρνουν λεφτά. Από ένα βανάκι πιο πέρα παρακολουθεί και μια άλλη ομάδα που βλέπουμε για πρώτη φορά και έχει σκοπό να κλέψει τους τύπους που ελέγχουν το Pit. Ανάμεσα στην αστυνομία και αυτούς, οι δεύτεροι προλαβαίνουν και κάνουν τη ληστεία, όχι όμως χωρίς απρόοπτα. Σε έναν απ’τους μασκοφόρους ξεφεύγει το όνομα του αρχηγού τους: Ομάρ. Ο Ντιάντζελο είχε πάει να φέρει φαγητό στην ομάδα και έλειπε.

Ο Ντάνιελς πιέζεται να δείξει άμεσα αποτελέσματα. Μερικές συλλήψεις, κάποια κατασχεθέντα ναρκωτικά, και δε χρειάζεται τίποτα άλλο. Έτσι αποφασίζει να κάνει έφοδο την επόμενη κιόλας μέρα. Όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ νωρίς και καταδικάζουν την επιχείρηση. Ο Μακνάλτι αρνείται να συμμετάσχει. Όντως, η επιχείρηση είναι αποτυχημένη. Μόλις έχουν μεταφέρει τα πράγματα και δε βρίσκουν τίποτα φυσικά.

Για άλλη μια φορά στη σκηνή του επεισοδίου πρωταγωνιστεί ο Ντιάντζελο. Εξηγεί στον Μπόντι και τον Γουάλας πως παίζεται το σκάκι και η αντιστοιχία με την ομάδα τους είναι εμφανής. Ο βασιλιάς είναι ο Έιβον. Η βασίλισσα είναι ο Στρίνγκερ. Ο πύργος είναι το εμπόρευμα. Οι στρατιώτες είναι τα παιδιά. Οι στρατιώτες φεύγουν πρώτοι από το παιχνίδι. Ο βασιλιάς μένει πάντα βασιλιάς.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 geolof // 22 Ιουλίου, 2010 στις 19:21

    Πολυ καλο και το 3ο επεισοδιο. Αρχιζει να δενει η ιστορια.Μαθαινουμε για τον δεσμό του Μακνάλτι με την Εισαγγελεα, για το οτι ο Ντάνιελς εχει βρωμικο παρελθον. Οι απο πανω πιεζουν για να κλεισει η υπόθση αρων-αρων και ζηταν κατι μικρο. Λογικο ειναι να μην βρουν τιποτα και να αποτυχει η όλη επιχειρηση. Κορυφαια η στιγμη με το σκακι.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>