Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

23·Ιούν·2010 The Wire 1×06 “The Wire”

Αll the pieces matter

the-wire-1x06

Ο Γουίμπι και οι φίλοι του δεν εκτέλεσαν απλά τον Μπράντον, τον πετσόκοψαν και τον άφησαν στη μέση της αυλής για να τον δουν όλοι. Ο Γουάλας ταράζεται πολύ με το θέαμα και τη συνειδητοποίηση της ευθύνης του. Ειδικά μόλις παίρνει τα 500 δολάρια για τον κόπο του αρρωσταίνει και προσπαθεί να βρει λίγη συμπαράσταση στον Ντιάντζελο. Όμως ο Ντι δεν έχει λόγια παρηγοριάς για εκείνον. Έτσι είναι η δουλειά, και το γνώριζε όταν έκανε το τηλεφώνημα.

Ο Όμαρ είναι συγκλονισμένος για το χαμό του εραστή του. Θέλει εκδίκηση εδώ και τώρα. Αυτή την ευάλωτη στιγμή εκμεταλλεύονται ο Μακνάλτι και η Κίμα για να τον φέρουν στο τμήμα και να μαζέψουν τι ξέρει για τον Μπάρκσντεϊλ. Όντως γνωρίζει πολλά, αλλά δεν έχει στοιχεία. Με εξαίρεση μια δολοφονία που έχει κάνει ο Μπερντ μπροστά σε πολύ κόσμο. Ο Όμαρ δέχεται να καταθέσει ως μάρτυρας. Update: Τώρα έκανα τη σύνδεση. Ο Γουίλιαμ Γκαντ, για τη δολοφονία του οποίου θα καταθέσει ο Όμαρ, είναι ο τύπος που είχε καταθέσει στη δίκη του Ντι.

Πολύ μεγάλη βοήθεια έχει δώσει στην υπόθεση η παρακολούθηση των δημόσιων τηλεφώνων του Pit. Έχουν δικαίωμα να ακούν μόνο τα τηλεφωνήματα που είναι επιβεβαιωμένο ότι εμπλέκουν τα μέλη της ομάδας, γι αυτό βρίσκεται πάντα κάποιος στην οροφή απέναντι απ’το τηλέφωνο και παρακολουθεί. Όλοι κάνουν τη βάρδια τους στην ταράτσα, δεν είναι όμως όλοι το ίδιο προσεκτικοί. Ο Έιβον και ο Στρίνγκερ επισκέπτονται τον Ντι στο pit και ο Σαντάτζελο καταφέρνει να χάσει τη σκηνή. Ούτε την είδε, ούτε τη φωτογράφησε.

Ο Σαντάντζελο ανήκει σε μια μακρά σειρά άχρηστων αστυνομικών της ομάδας. Ο Πρεζ έχει βελτιωθεί πολύ. Γουστάρει την έρευνα όμως γίνεται, έχει ενδιαφέρον και βοηθάει. Δεν είναι σπίρτο και κάνει λάθη, αλλά τουλάχιστον προσπαθεί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τον Πολκ. Λουφάρει, λείπει πολλές ώρες, και όποτε εμφανίζεται είναι μεθυσμένος. Ο Ντάνιελς τον επιπλήττει και του δίνει δύο επιλογές. Είτε να στρωθεί στη δουλειά με τους υπόλοιπους είτε να  ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημα του με το αλκοόλ. Επιλέγει το δεύτερο.

Ο Ρόουλς θέλει να συλλάβουν τον Ντι για τους τρεις φόνους και να κλείσουν την υπόθεση. Επιμένει κιόλας. Η ομάδα είναι ανάστατη, ιδιαίτερα ο Μακνάλτι. Η Κίμα τον πείθει να το πει στον Ντάνιελς και να τον αφήσει να παλέψει αυτός για την έρευνα τους. Είναι αλήθεια ότι αν τον πιάσουν τώρα όλη η δουλειά που έχουν κάνει θα είναι άχρηστη. Δεν το περίμενα, αλλά καταφέρνει να κερδίσει άλλον ένα μήνα. Η έρευνα πάει καλά, και δεν αποκλείεται να αρκεί ο μήνας για να πετύχουν κάτι καλό.

Ο Ντιάντζελο έχει κόψει το μισθό από το συνεργείο του και περιμένει να δει ποιος δε θα ξεμείνει από λεφτά, όπως του είχε ζητήσει ο Στρίνγκερ. Έχει περάσει καιρός και πιάνει μια κοπελίτσα την Κασάντρα να αγοράζει τρόφιμα. Ανακαλύπτει ότι δεν είναι καρφί, αλλά τον κλέβει και πουλάει τα ναρκωτικά για λογαριασμό της. Της αλλάζει θέση αλλά δεν την προδίδει στον Στρίγκερ για να μην έχει χειρότερες συνέπειες. Μόνο στον Γουάλας το είπε. Φαίνεται να δένονται αυτοί οι δύο.

Ο Γουάλας μένει σε ένα αθλιόσπιτο με τον Πούτ και έξι παιδάκια, χωρίς ενήλικες. Ίσως είναι αδερφάκια τους, γιατί φαίνεται ότι τα συντηρεί και τα απειλεί ότι αν δεν πάνε στο σχολείο θα τα πάρει η πρόνοια. Δεν έχει καν αρκετό κολατσιό για όλα, ενώ κλέβει ρεύμα από τον γειτονικό πυλώνα της ΔΕΗ. Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι αναγκασμένο να ζει έτσι και να έχει τόσες ευθύνες. Τώρα βλέπω τον Γουάλας με άλλο μάτι. Έχει ανάγκη από ένα πρότυπο, και το αναζητά στο πρόσωπο του Ντιάντζελο. Αν σκεφτείς τις εναλλακτικές, πάλι καλά.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>