Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

30·Ιούν·2010 The Wire 1×08 “Lessons”

– Hey, are we still police?
– Technically, yes.
– Good, just checking.

the-wire-1x08

Η βεντέτα μεταξύ συμμορίας Μπάρκσντεϊλ και Όμαρ κορυφώνεται. Ο Γουίμπεϊ, ο Στίνκαμ και άλλος ένας μπαίνουν στο σπίτι του Όμαρ, που παρακολουθεί από το απέναντι διαμέρισμα, και φεύγοντας του καίνε το φορτηγάκι. Όταν αργότερα οι ίδιοι πάνε να την πέσουν στον Σκαρ, ο Όμαρ είναι εκεί για να εκτελέσει τον Στινκ και να τραυματίσει τον Γουίμπει στο πόδι. Οι αστυνομικοί μαθαίνουν αμέσως από τα μηνύματα που υποκλέπτουν τι έγινε και τον μαζεύουν. Δεν τον συλλαμβάνουν γιατί τον χρειάζονται. Τον επιπλήττουν μόνο, αφού ο Στίνκαμ ήταν από τους λίγους που είχαν έτοιμη στημένη υπόθεση. Ούτε λίγο ούτε πολύ του είπαν κάνε ότι θέλεις, αλλά μη μας γα$% την επιχείρηση. Γι αυτό και στο τέλος ο Μακνάλτι άρχισε να αναρωτιέται αν είναι ακόμα αστυνομικοί.

Ο Στρίνγκερ παρατηρεί ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Στην ενστικτώδη αντίδραση του Έιβον να επικυρήξει το κεφάλι του Όμαρ για 10.000 δολάρια έχει να αντιπροτείνει κάτι πιο ύπουλο. Να ζητήσει ανακωχή, να ηρεμήσουν τα πνεύματα, και να τον καθαρίσει στη συνάντηση. Ο Έιβον είναι σκεπτικός, γιατί μάλλον δεν έχει δει το Νονό.

Αυτές τις ιδέες περί επιχειρήσεων τις παίρνει ο Στρίνγκερ από το κολέγιο, όπου με έκπληξη τον ακολούθησε ο Μακνάλτι. Δεν είναι και κανένας φωστήρας, τον πιάνουμε να παπαγαλίζει τις λέξεις που έμαθε στο προηγούμενο μάθημα. Αλλά τουλάχιστον προσπαθεί. Όμως είπαμε και στο προηγούμενο επεισόδιο, είναι μικρή η απόσταση των δύο κόσμων.

Πριν πεθάνει ο Στινκ, είπε να γιορτάσει την προαγωγή με ένα ξέφρενο πάρτυ. Είναι καλεσμένος και ο Ντιάντζελο, που δε φαίνεται να διασκεδάζει με την παρακμή. Ειδικά όταν τους βλέπει να κάνουν ναρκωτικά εκπλήσσεται που δεν ακολουθούν τον κανόνα. Είναι αυτός που λίγες ώρες αργότερα βρίσκει νεκρή μια χορεύτρια στο κρεβάτι του Γουίμπεϊ, που δε δείχνει να ταράζεται. Ο Ντι σκέφτεται σοβαρά να φύγει από αυτούς τους κύκλους, ίσως μαζί με τη Σαρντίν. Είναι και αυτή λίγο διαφορετική κοπέλα, γι αυτό και την επιλέγουν ο Λέστερ και η Κίμα από μια φωτογραφία για να της κάνουν κρούση μήπως τους βοηθήσει.

Ακολουθώντας πληροφορία που πήραν από την παρακολούθηση έπιασαν τον οδηγό του γερουσιαστή (που είχε γνωρίσει ο Ντάνιελς στο προηγούμενο επεισόδιο) με μια σακούλα με 20.000 δολάρια. Προφανώς και είναι βρώμικα λεφτά, όμως τα αφεντικά δεν είναι διατεθειμένα να πάνε τόσο βαθιά. Καμια δυο συλλήψεις θέλουν, όχι να ρίξουν το πολιτικό σύστημα. Αναγκάζουν τον Ντάνιελς να τα δώσει πίσω (!) και να κλείσει την επιχείρηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μόλις το μαθαίνει ο Φέλαν γίνεται έξαλλος. Ζήτησε 60 μέρες wire, θα πάρει 60 μέρες wire.

Τέλος, άλλο ένα κεφάλαιο γράφτηκε στο bromance του Μπανκ με τον Μακνάλτι. Ο φόνος του Στινκ δεν πρέπει να ερευνηθεί όσο χρειάζονται τον Όμαρ, αλλά και μετά θα έχει πάρει ασυλία. Οπότε ο Μακνάλτι έπεισε τον Μπανκ να πει στον ντεντέκτιβ της υπόθεσης ότι αν τραινάρει την έρευνα, στο τέλος θα του παραδώσουν το δολοφόνο πακέτο. Ψέμματα δηλαδή. Ο Μπανκ του κάνει τη χάρη αλλά μετά πνίγει τον πόνο του στο ποτό. Βέβαια όταν αργότερα το ίδιο βράδυ βρίσκεται στο σπίτι μιας άγνωστης να έχει κάψει τα ρούχα του για να καταστρέψει τα στοιχεία της μοιχείας, ποιον παίρνει τηλέφωνο να τον μαζέψει; Τον Μακνάλτι.

Είμαι πολύ περήφανη που πλέον ξέρω τα ονόματα νεράκι, μόνο που πάνω που τους μαθαίνω μου τους σκοτώνουν και ανησυχώ ότι θα προσθέσουν κι άλλους. Επίσης δεν είναι να χάνεις σκηνή, γιατί όλα έχουν σημασία. Ας πούμε δεν έδωσα σημασία στη σκηνή με τον οδηγό στο προηγούμενο επεισόδιο, και να που τον ξαναβρήκαμε μπροστά μας. Πάλι καλά που μας εξήγησαν ποιος είναι. Ικανούς τους έχω να θεωρούσαν ότι τον ξέρουμε. Δε μας κάνουν καθόλου χάρες. Μου αρέσει αυτό, και ας αναγκάζομαι να κρατάω σημειώσεις. Αλλά είπαμε. τα ονόματα τα έμαθα.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: 2 Σχόλια


2 Σχόλια μέχρι τώρα

  • 1 Yiannis/Pefki // 1 Ιουλίου, 2010 στις 19:11

    “Michael Kenneth Williams, the actor behind Omar, will be lending his talents to Boardwalk Empire, the upcoming series from HBO. He plays Chalky White, the de facto mayor of Chickenbone Beach, Atlantic City’s black section. “Like” Boardwalk Empire for more info on Williams and the new series.”

  • 2 Λούλης Κουκλεντές // 10 Αυγούστου, 2010 στις 21:08

    Είσαι περίφανΗ; Ποιός τα γράφει αυτά; Νόμιζα πως ήταν ο Γεωργακόπουλος ^^ Btw, με την τελευταία παραγραφο συμφωνώ απόλυτα (Βέβαια εγώ δεν κρατάω σημειώσεις. Αλλά μετά από κάθε επεισόδιο διαβάζω την περίληψή σου)

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>