Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

12·Ιούλ·2010 The Wire 1×11 “The Hunt”

Dope on the damn table.

the-wire-1x11

Η Κίμα βγαίνει από τη συμπλοκή σε κρίσιμη κατάσταση αλλά ζωντανή, και ο Μακνάλτι είναι σε κατάσταση σοκ. Βρίσκει τον πιο απίθανο συμπαράσταση στο πρόσωπο του Ρόουλς, που αν και τον μισεί θανάσιμα τον στηρίζει και του λέει ότι τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του φταίξιμο. Ωστόσο του παίρνει σχεδόν ολόκληρο το επεισόδιο για να συνέλθει κάπως και να καταφέρει να λειτουργήσει ξανά.

Επειδή όπως λένε σε άπταιστα αγγλικά “They shot a police”, η έρευνα έχει πλέον πρώτη προτεραιότητα. Βλέπουμε λίγο πως λειτουργεί το τμήμα ανθρωποκτονιών, και είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα βγαίνουν τα συμπεράσματα. Ο Σαβίνο είναι ο πρώτος ύποπτος γιατί τον είχε αναγνωρίσει η Κίμα στο μικρόφωνο. Όμως βρίσκουν κάλυκες από δύο όπλα. Είκοσι λεπτά μετά τους πυροβολισμούς δέχεται κλήση ο Στρίνγκερ από έναν τηλεφωνικό θάλαμο κοντά, όπου ο Λέστερ  βρίσκει ένα κουτάκι μπύρας (;) με το DNA του Little Man. Έτοιμος ο ένας.

Στο μεταξύ ο Μπάμπς περιμένει την Κίμα να του φέρει τα χρήματα για να μείνει καθαρός. Χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί την παίρνει τηλέφωνο, και με το που βλέπει η αστυνομία την κλήση τρέχουν και τον μαζεύουν. Στο κρατητήριο πια, εξακολουθεί να μην έχει ιδέα τι συμβαίνει, αλλά ο μπάτσος δεν τον πιστεύει και του ρίχνει κάτι ψιλές. Ο Μπαμπς πανικόβλητος ζητάει να μιλήσει στον Μακνάλτι, που ξεκαθαρίζει την κατάσταση και του ζητάει να γυρίσει στο δρόμο και να μάθει τι φήμες κυκλοφορούν για το συμβάν. Δε γνωρίζει ότι ο Μπαμπς παλεύει να μείνει καθαρός, αλλά δεν τον νοιάζει κιόλας. Στο δρόμο είναι γνωστό ότι ήταν δουλειά του Γουίμπι και του Little  Man.

Ο Γουίμπι αναφέρει στον Στρίνγκερ ότι ήξεραν ότι ήταν αστυνομικός και θα μπορούσαν να μη τη σκοτώσουν, αλλά ο Little Man δεν κρατιόταν. O Στρινγκ δε θέλει περισσότερα μπλεξίματα και διατάζει τη δολοφονία του Little Man, και την απομάκρυνση του Γουίμπι από την πόλη. Εκείνος εκτελεί τις διαταγές με τη σειρά, και προετοιμάζεται για την αποχώρηση του με τη βοήθεια του Ντιάντζελο.

Ο Ντι δεν εχει καθόλου εσωτερική πληροφόρηση και το συνεργείο του νομίζει ότι το συμβάν δεν έχει σχέση με εκείνους. Όταν ο Γουίμπι τον παίρνει μαζί του σε ένα σπίτι σε ερημική τοποθεσία είναι σίγουρος ότι θα τον σκοτώσουν. Όμως το μόνο που θέλει το πρωτοπαλίκαρο είναι κάποιος εμπιστοσύνης να ταϊζει τα ψάρια του.

Μέσα στο χαμό παίρνει τηλέφωνο ο Γουάλας τον Πουτ και του λέει ότι χρειάζεται λεφτά για να γυρίσει πίσω. Η αστυνομία τον έχει ξεχάσει, και δε δίνει σημασία στο τηλεφώνημα. Το καημένο το παιδί.

Καλά όλα αυτά, αλλά συλλήψεις δε βλέπω. Έτσι και οι αρχηγοί πιέζουν για “ναρκωτικά στο τραπέζι”. Ο Μακνάλτι ζητάει από τον σιχαμένο δικηγόρο των Μπαρκσντεϊλ να παραδώσει τον Σαβίνο και η Πέρλμαν είναι έξαλλη που την παρακάμπτει συνεχώς. Ωστόσο την επόμενη μέρα ο Σαβίνο είναι στο γραφείο της και ομολογεί ότι είχε πρόθεση να πουλήσει ψεύτικα ναρκωτικά (και καλά αντί για ηρωίνη ήταν μαγειρική σόδα). Έτσι όπως πάει η συζήτηση και μη έχοντας στοιχεία που να τον συνδέουν με τους πυροβολισμούς, δεν μπορούν να πιέσουν για κάτι παραπάνω.

Όσο για τα “ναρκωτικά στο τραπέζι”, κατάσχουν περισσότερο από αρκετά με μια συντονισμένη επιδρομή στο σπίτι του Σαβίνο, το stash house και το tower. Αρχικά ο Ντάνιελς είχε ζητήσει να μη συμπεριλάβουν το stash house τόσο νωρίς, αλλά με κάποιον τρόπο ο Ριντ το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος. Ο Ντάνιελς είναι πλέον σίγουρος ότι υπάρχει καρφί στην ομάδα, που με τη σύνθεση που έχει τώρα μου φαίνεται απίστευτο.

Δεν πιστεύω ότι θα σκοτώσουν την Κίμα, γιατί αν ήταν θα το έκαναν απ’την αρχή. Όσο για τη συμμορία, έχει αρχίσει να αποσυντίθεται. Ανάμεσα στα θύματα του Όμαρ και των ιδίων, κοντεύουν να μείνουν χωρίς κορυφαία στελέχη. Σε λίγο θα διοικεί ο Μπόντι έτσι όπως το πάνε.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 antwnis // 13 Ιουλίου, 2010 στις 23:17

    Άλλο ένα σπουδαίο επεισόδιο..
    Εντυπωσιακή η σκηνή που ο χοντρούλης από το ανθρωποκτονιών (sgt)και ο ροουλς ξαφνικά αρχίζουν να συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί αστυνομικοί.
    Πολύ καλή η σκηνή με τον Μπαμπς που ζει τα δικά του προβλήματα..
    Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το συνολικό castimg είναι φοβερό και όλοι δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>