Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

18·Αυγ·2010 The Wire 2×09 “Stray Rounds”

Did he have hands? Did he have a face? Yes? Then it wasn’t us.

the-wire-2x09

Όπως αναμενόταν, οι παλικαράδες που είχαν τη γωνία πριν την πάρει πίσω ο Μπόντι επέστρεψαν με ενισχύσεις, και άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες βροχή. Και επειδή η ζωή είναι άδικη, κανένα από τα ρεμάλια δεν έπαθε το παραμικρό. Αντίθετα σκοτώθηκε ένα εννιάχρονο αγόρι από εξοστρακισμένη σφαίρα στο δωμάτιο του. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία ελπίδα για αυτές τις γειτονιές. Η μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της προσπαθώντας να τα κάνει καλά παιδιά, υγιή, τα στέλνει σχολείο, τους φοράει γυαλάκια (ήταν και χαριτωμένο το άτιμο) πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τη σαθρή τους κοινωνία; Που έχει βγάλει τους νέους στο δρόμο και τους έχει οπλίσει το χέρι με τόση ευκολία. Άραγε δεν υπάρχει καμία ελπίδα για όσους δεν έχουν την οικονομική άνεση να αλλάξουν γειτονιά / πόλη / κόσμο;

Ο Στρίνγκερ είναι έξαλλος με την εξέλιξη. Βάζει τις φωνές στους δικούς του πρέπει να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και να διακοπούν όλες οι επιχειρήσεις όσο είναι ζεστή η υπόθεση για την αστυνομία. Ειδικά στον Μπόντι λέει να πετάξει στο ποτάμι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή. Επειδή όμως πέρα από ανεύθυνα είναι και χαζά παιδιά, η τσάντα με τα όπλα καταλήγει σε ένα πλοίο που περνούσε εκείνη τη στιγμή από τη γέφυρα, και στη συνέχεια στην αστυνομία. Υπεύθυνος για την έρευνα είναι ο Νόρις, που καλεί τον Μπόντι για ανάκριση και του λέει ότι έχουν τα αποτυπώματα του σε ένα όπλο. Του δείχνουν ένα όπλο που δεν ήταν το δικό του, έτσι το παιδί ησυχάζει ότι όντως τα καθάρισε καλά και δεν υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία εναντίον του.

Ο Στρινγκ θέλει πολύ να προχωρήσει τη συνεργασία με τον Προσποζίσιον Τζο. Πιστεύει ότι θα συμφωνήσει και ο Έιβον μόλις δει το χρήμα να ρέει. Στέλνει τη Μπριάνα να μιλήσει στον αδερφό της, χωρίς επιτυχία. Ο Έιβον συζητάει με άλλο προμηθευτή, και στέλνει και έναν ονομαστό δολοφόνο για βοήθεια, τον αδερφό Μουζόν. Ο Στρίνγκερ ζητά τη βοήθεια του Τζο, όμως εκείνος δε θέλει να μπλέξει. I’m intrigued! Ποιος είναι ο αδερφός Μουζόν, και τι σόι αδερφός είναι; Καλόγερος; Ας γελάσω.

Ο Μακνάλτι πηγαίνει στον οίκο ανοχής ως πελάτης φορώντας μικρόφωνο, όμως μέχρι να κάνουν την έφοδο οι υπόλοιποι είχε ήδη παίξει το ρόλο του. Η Πέλρμαν γουρλώνει τα μάτια διαβάζοντας την αναφορά. Πως ξέμπλεξε αυτή η γυναίκα, άγιο είχε.

Σε μια σύνοδο κορυφής του Έλληνα με τους δικούς του, συμπεριλαμβανομένης και της μαντάμ, λέει ότι οι Κολομβιανοί δεν είναι εμπιστοσύνης και θα τους δώσει ένα μάθημα. Την επόμενη μέρα δίνει την πληροφορία στον άνθρωπο του στο FBI (παντού υπάρχει ένας Έλληνας) για ένα κοντέινερ με ναρκωτικά δικά του. Μεγάλη επιτυχία, που οι βαθμοφόροι της αστυνομίας διερωτώνται γιατί δεν είναι δική τους. Ο Ντάνιελς και η Πέρλμαν εξηγούν ότι η υπόθεση είναι πολύ μεγάλη, και με λίγο χρόνο και υπομονή θα βγάλουν μεγάλο λαβράκι. Ο Βάλτσεκ λυσσάει ότι το μόνο που ζήτησε ήταν ο Σομπότκα, και μόνο γι αυτό δε γίνεται λόγος.

Στο μεταξύ ο Ζίγκι θρηνεί το χαμό της πάπιας του από το αλκοόλ. Επίσης πάει στον Γκλέκα και του προσφέρει τρεις κλεμμένες Μερσεντέ. Αργότερα του ζητάει μια προκαταβολή για κάτι εξοδάκια που έχει. Ότι να’ναι δηλαδή.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 mvasilisgr // 18 Αυγούστου, 2010 στις 20:45

    Ότι και να νομίζεις για τον Brother Mouzone, έξω θα πέσεις.
    Μεγάλη μορφή, δεν λέω τίποτα άλλο.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>