Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

30·Αυγ·2010 The Wire 2×12 “Port in a Storm”

And, of course, I’m not even Greek.

the-wire-2x12

Η θάλασσα ξεβράζει το πτώμα του Φρανκ και η Μπίντι κλαίει. Ο Νικ θέλει να πάει να βρει τους έλληνες για εκδίκηση, αλλά ο μπαίνει μέσα ο πατέρας του και τον φέρνει στην αστυνομία να παραδοθεί. Κατά σύμπτωση στο τμήμα είναι ο Λέστερ, που με το που ακούει το όνομα Σομπότκα ανάβει ένα λαμπάκι πάνω απ’το κεφάλι του. Μόλις έχουν εξαντλήσει όλα τα στοιχεία και η υπόθεση μόλις απέκτησε ζωή εκ νέου.

Ο Νικ λέει ότι ξέρει για το Σπύρο και για τον Έλληνα, που τον αναγνωρίζει από την φωτογραφία. Όνομα δεν ξέρει, ούτε και ποιος σκότωσε τα κορίτσια. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Έλληνας αποφασίζει να τον αφήσει ήσυχο. Δεν κινδυνεύει από αυτόν. Όσο για το τελευταίο φορτίο που έχει ξεμείνει στο λιμάνι, δε ρισκάρει να το παραλάβει. Αφήνει κάποια εκατομμύρια δολάρια στα αζήτητα και εγκαταλείπει την πόλη, μαζί με το Σπύρο. Μόλις η αστυνομία βαριέται να επιτηρεί το κοντέινερ, το παίρνουν οι συνεχιστές της παράδοσης. Εκτός από ναρκωτικά, είχε και κορίτσια μέσα. Βλέπεις ο μηχανισμός είναι τόσο καλά οργανωμένος, που δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα. Η ιστορία συνεχίζεται, και οι ήρωες μας μόλις που έξυσαν την επιφάνεια.

Η έλλειψη οργάνωσης της αστυνομίας κοστίζει, αφού άπειρη πληροφορία χάνεται επειδή κανείς δεν τη θεωρεί σημαντική, ή δεν ενδιαφέρεται αρκετά για να την αναδείξει. Στην αναζήτηση του δολοφόνου των κοριτσιών, ο Μπανκ και η Μπίντι επισκέπτονται το τμήμα της Φιλαδέλφια, που ήταν ο επόμενος σταθμός του πλοίου. Εκεί βρήκαν κασέτες με τις κάμερες ασφαλείας, που ουσιαστικά έδειχναν τον Σεργκέι να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό ενός μέλους του πληρώματος, που στη συνέχεια βρέθηκε χωρίς κεφάλι και χέρια (τον αναγνώρισαν από το τατουάζ). Έπεσε και η φοβερή ατάκα του Μπανκ “Αυτή τη στιγμή κάπου ένας ντετέκτιβ κοιτάζει φωτογραφίες από κεφάλια”). Με την αποκάλυψη των νέων στοιχείων ο Σεργκέι ομολογεί ότι ήταν παρών, αλλά τον σκότωσε ο Σπύρος. Ο τύπος αυτός ήταν ο δολοφόνος των κοριτσιών. Χαράς ευαγγέλια για το τμήμα ανθρωποκτονιών, που με τη μία έσβησε 14 υποθέσεις από τον πίνακα, σουλουπώνοντας τα στατιστικά του στην μετά Μακνάλτι εποχή. Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι ακόμα και έτσι, η διαροοή πληροφοριών προήλθε από το FBΙ με τα λεφτά και την τεχνογνωσία.

Στροφή στους άλλους φίλους μας. Ο Στρίνγκερ επισκέπτεται τον Μουζόν στο νοσοκομείο και του λέει ότι θα πάρει εκδίκηση για εκείνον. Ο Μουζόν αρνείται, και αναφέρεται στον πληθυντικό όταν μιλάει για τα άτομα που του επιτέθηκαν. Ο Στρίνγκερ δεν κρύβει την έκπληξή του. Λάθος. Ο Έιβον είναι έξαλλος με τον χειρισμό, και κυρίως για το ότι ρώτησε τον επαγγελματία δολοφόνο ποιος του την έπεσε. Ο Στρίνγκερ μπορεί να ψιλοκαταλαβαίνει από μπίζνες, αλλά στους κανόνες του δρόμου ο Έιβον έχει μεγαλύτερη εμπειρία. Τελικά συμφωνούν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν με τον Προπ Τζο.

Η Κίμα και ο Μακνάλτι μαθαίνουν από τον Μπαμπς για τις αλλαγές στη γειτονιά, και πιάνουν στην κάμερα τον Τζο με τον Στριγκ. Είναι πολύ χαρούμενοι, και φαίνονται αποφασισμένοι να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις. Πάντως το νέο δυνατό εμπόρευμα έχει ήδη αρχίσει να σκοτώνει κόσμο.

Που βρίσκονται τώρα;

  • Ο Νικ είναι στην προστασία μαρτύρων με την γυναίκα και την κόρη του.
  • Ο Ζίγκι εκτίει την ποινή του.
  • Οι πολιτικοί που λάδωνε ο Σομπότκα αρχίζουν το γκρέμισμα του λιμανιού.
  • Ο Ντάνιελς πείθει τον Βάλτσεκ να δείξει επιείκεια στον Πρεζ.
  • Ο Κάρβερ και ο Χερκ νιώθουν ότι δεν τους εκτιμούν και αποχωρούν από την ομάδα.
  • Η Κίμα ετοιμάζεται για την έλευση ενός μωρού που δεν πολυθέλει.
  • Η Μπίντι επιστρέφει στην παλιά της δουλειά.

Και η ζωή συνεχίζεται.

Η δεύτερη σαιζόν, αν και οπωσδήποτε ποιοτική τηλεόραση, δεν είχε σχέση με την πρώτη. Δεν κατάφερε να εμπλέξει τον θεατή (εμένα) συναισθηματικά με την ίδια δύναμη. Το ελληνικό στοιχείο είχε το ενδιαφέρον του, καθώς και όσο έδειχνε τη φυλακή, τον Στρινγκερ και τον Όμαρ. Ποτέ δεν ένιωσα ενδιαφέρον για τους Σομπότκα, και αυτό ήταν πρόβλημα.

Όπως και να’χει το ταξίδι που αρχίσαμε θα συνεχιστεί με την πρώτη ευκαιρία. Για την ώρα μπαίνει Σεπτέμβριος και μαζί με αυτόν η νέα τηλεοπτική σαιζόν. Καλό μας χειμώνα.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>