Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

28·Οκτ·2010 Friday Night Lights 5×01 “Expectations”

I’m gonna miss this.

fnl-5x01

Ο Έρικ λέει αυτή τη φράση κοιτάζοντας την οικογένεια του να παίρνει πρωινό. Ταυτόχρονα κλείνει στο μάτι στους θεατές, αφού είναι το ξεκίνημα της τελευταίας σαιζόν της σειράς, που θα μας λείψει πολύ μόλις τελειώσει.

Ξαναβρίσκουμε τους κατοίκους του Ντίλον λίγο-πολύ εκεί που τους αφήσαμε. Η Τζούλι και ο Λάντρι ετοιμάζονται να φύγουν για το κολέγιο. Ο Τιμ εκτίει την ποινή του στη φυλακή. Ο Βινς και η Τζες είναι σε μια ήρεμη και καλή σχέση. Όλοι ετοιμάζονται για μια καινούρια σχολική (και αγωνιστική) χρονιά.

Ότι οι Τέιλορ είναι οικογένεια υπόδειγμα το ξέρουμε τόσα χρόνια. Όμως φαίνεται να είναι οι μοναδικοί. Γύρω τους εγκαταλελειμμένα παιδιά αναλαμβάνουν ευθύνες πριν την ώρα τους. Η Μπέκι για παράδειγμα, έχει ξεμείνει στο σπίτι του πατέρα της, και όταν εκείνος ταξιδεύει με το φορτηγό, βρίσκεται σε ένα εχθρικό περιβάλλον με τη white trash γυναίκα του που δεν τη θέλει. Όσο αντιπαθής και αν μου ήταν πέρσι, καταλαβαίνω την τάση της να φύγει και να βρει καταφύγιο στους Ρίγκινς.

Ο Μπίλι έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του οικογενειάρχη. Την υποδέχεται στο σπίτι του για χάρη του αδερφού του, και παρακαλεί τον κόουτς να του δώσει δουλειά στην ομάδα. Θέλει να είναι κοντά σε ένα θετικό πρότυπο. Ακόμα και αυτή η συνειδητοποίηση είναι πρόοδος. Αντίθετα ο Τιμ έχει πέσει σε κατάθλιψη. Λέει στον αδερφό του να μην τον επισκέπτεται τόσο συχνά στη φυλακή, και απομονώνεται.

Οι παραγωγοί του FNL όμως δε μας αφήνουν παραπονεμένους. Πήγαν και βρήκαν τον κλώνο του Τέιλορ Κίτς, τον Γκρέι Ντέιμον. Αυτός ο εντυπωσιακός νέος υποδύεται έναν μπασκετμπολίστα που έχει βάλει στο μάτι ο κόουτς εξαιτίας των αθλητικών του προσόντων. Και καλά κάνει, αφού το παιδί δεν έχει καμία τεχνική στο σουτ. Η ομάδα τον διεκδικεί και τον κερδίζει. Μάλιστα στο πρώτο του παιχνίδι μπαίνει μέσα και δείχνει το ταλέντο του.

Μπορεί αυτό να μην είναι και πολύ ρεαλιστικό, αλλά το εντυπωσιακό είναι άλλο. Τι σχέση έχει η ομάδα του Ιστ Ντίλον που βλέπουμε τώρα με αυτή που υπήρχε στην αρχή της περσυνής χρονιάς; Είναι μια παρέα. Συνεργάζονται. Διασκεδάζουν μαζί. Ακούνε τον προπονητή τους. Υποδέχονται νέα μέλη. Ο Βινς είναι άλλος άνθρωπος. Συγκεντρωμένος, ήρεμος, θετικός. Ο τρόπος που μίλησε στον αδερφό της Τζες δείχνει την πρόοδο του. Οι ομάδες έχουν αυτή τη δύναμη.

Στο τέλος αποχαιρετούμε τον Λάντρι και τη Τζούλι, που φεύγουν για το κολέγιο. Δεν είναι η τελευταία φορά που τους βλέπουμε, αλλά και πάλι είναι σημαντική στιγμή. Η σκηνή του αποχαιρετισμού ήταν συγκινητική. Η Τάμι δακρύζει που αδειάζει το σπίτι της. Τώρα έχει να ασχολείται με τη Γκρέισι (όλα τα μωρά είναι χαριτωμένα, αλλά τι μεγάλο κεφάλι που έχει αυτό το παιδάκι) και την προβληματική νεολαία του Ιστ Ντίλον. Προσπαθεί να συναντήσει τους γονείς των μαθητών της αλλά δυσκολεύεται. Αν σε αυτό προσθέσεις και τον πατέρα της Τζες που λείπει πολύ καιρό, φαίνεται ότι όντως οι μοναδικοί παρόντες ενηλικες είναι οι Τέιλορ. Υπερβολή;


Tags: Friday Night Lights · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>