Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

28·Δεκ·2010 Doctor Who Special “A Christmas Carol”

Είναι η γνωστή ιστορία του Ντίκενς στην εκδοχή του Στίβεν Μόφατ. Ένας Σκρουτζ, το φάντασμα των Χριστουγέννων του παρελθόντος, ιπτάμενα ψάρια και ένα φρενήρες ταξίδι στο χρόνο.

d11s01e14_wallpaper_01

Can’t use the TARDIS, cos it can’t lock on. So that ship needs to land, but it can’t land unless a very bad man suddenly decides to turn nice, just in time for Christmas Day!

Το διαστημόπλοιο με το οποίο κάνουν το ταξίδι του μέλιτος η Έιμι και ο Ρόρι πρόκειται να συντριβεί, εκτός αν προσγειωθούν σε έναν μυστήριο πλανήτη του μέλλοντος που θυμίζει τη βικτωριανή Αγγλία. Όμως ο ουρανός και τα σύννεφα ανήκουν στον Κάζραν Σέντρικ (Μάικλ Γκάμπον), έναν μίζερο άνθρωπο που αρνείται να βοηθήσει. Ο Doctor θα προσπαθήσει να του ζεστάνει την καρδιά αλλάζοντας τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις του.
Do you know, in 900 years of time and space, I’ve never met anyone who wasn’t important.

Στο υπόγειο του σπιτιού ο κακός πατέρας του Κάζραν κρατάει παγωμένουν ανθρώπους που έχουν ανταλλάξει τη ζωή τους για μια κάποια οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες τους. Μια από αυτούς είναι η Άμπιγκειλ (η μέτζο-σοπράνο Κάθριν Τζένκινς) με την οποία ζουν ονειρεμένες παραμονές Χριστουγέννων ξανά και ξανά και ερωτεύονται. Όμως η Άμπιγκειλ είναι άρρωστη, και μόλις διαπιστώνει ότι της μένει μια μέρα ζωής, αφήνει στον Κάζραν να επιλέξει αυτή ποια θα είναι αυτή η μέρα. Θα είναι δεκαετίες αργότερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Η Άμπιγκειλ τραγουδάει, η φωνή της επηρεάζει τους κρυστάλους που απαρτίζουν τα σύννεφα, ο ουρανός καθαρίζει και χιονίζει για πρώτη φορά. Το διαστημόπλοιο προσγειώνεται με ασφάλεια, και η παρέα μπαίνει στο Tardis για νέες περιπέτειες.

Fish that can swim in fog.

Πρόκειται για ένα οπτικό αριστούργημα, ειδικά οι εικόνες με τα ψάρια που “κολυμπούν” στην ομίχλη. Όμως είναι και ένα επεισόδιο γεμάτο χιούμορ. Ο Doctor είναι αξιολάτρευτος στη σκηνή που κάνει κόλπα με την τράπουλα χωρίς επιτυχία, στην άλλη που υποτίθεται ότι τον κυνηγάει η Μέριλιν Μονρό για να τον παντρευτεί, και γενικά ο Ματ Σμιθ την έχει την κωμωδία πολύ άνετα.

Λίγη γλύκα ακόμα;

Ιδέες για ταξίδι του μέλιτος:
There’s a moon that’s made of actual honey. Well, not actual honey. And it’s not actually a moon. And technically, it’s alive and a bit carnivorous, but there are some lovely views.

Συμβουλές μόδας:
Kazran: What kind of tie is that?
Doctor: A cool one.

Συμβουλές της καρδιάς:
Kazran: I think she’s going to kiss me.
Doctor: Yeah, I think you’re right.
Kazran: I’ve never kissed anyone before. What do I do?
Doctor: Well…try and be all nervous and rubbish and a bit shaky.
Kazran: Why?
Doctor: You’ll be like that anyway. Make it part of the plan. Off you go, then!
Kazran: What, now? I kiss her now?
Doctor: Kazran, it’s this or go to your room and design a new kind of screwdriver. Don’t make my mistakes. Now, go!


Tags: Doctor Who · Κριτική, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

  • 1 Ηλιας του 16ου // 4 Ιανουαρίου, 2011 στις 17:30

    Σε προηγούμενο post είχα σχολιάσει πως ο 1ος Dictor Who ήταν πιό καλός τον 2ο, έχοντας δει τους 2 πρώτους κύκλους. Είχα γράψει όμως ότι λογικό είναι αν δει κανείς και τους 4 κύκλους να συνηθίσει τον 2ο. Αυτό ακριβώς συνέβει λοιπόν και σε εμένα. Με την διαφορά πως και ο 2ος είναι φοβερός και η σειρά απογειώθηκε από κάποιο σημείο και μετά. Το τριπλό επεισόδιο (Finale) του 3ου κύκλου είναι καταπληκτικό, καθώς και πολλά επεισόδια των τριών αυτών κύκλων. Ιδιέταιρα το 8ο και 9ο του 3ου κύκλου (Διπλό υπερεαλιστικό επεισόδιο) και το 10ο (Φοβερό θεατρικό μανόπρακτο) του ίδιου κύκλου, είναι κάτι που μόνο από Άγγλους μπορεί κανείς να περιμένει. Αυτοί που τα έγραψαν αγγίζουν τον Χάρολντ Πίντερ. Αριστουργήματα.

  • 2 Ηλιας του 16ου // 4 Ιανουαρίου, 2011 στις 17:32

    Sory 8ο,9ο και 10ο του 4ου κύκλου εννοούσα.

  • 3 The Wire 3×06 «Homecoming» | Couchpotato.gr // 17 Ιουλίου, 2011 στις 16:00

    […] σημασία. Ο θάνατος της Τόσα έχει σημασία. Το είπε και ο Doctor Who στο A Christmas Carol «Do you know, in 900 years of time and space, I’ve never met anyone who wasn’t […]

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>