Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

14·Ιαν·2011 Friday Night Lights 5×09 «Gut Check»

I was thinking how nice it might be to work with adults for a change.

fnl-5x09

Ο καημένος ο Έρικ, νομίζει ότι έχει διαφορά.

Η Τζούλι επέστρεψε στον παλιό αντιπαθητικό εαυτό της. Διαπιστώνω ότι συνήθως δε με ενοχλεί επειδή μπορώ εύκολα να την αγνοήσω και να επικεντρωθώ στους άλλους χαρακτήρες. Όταν όμως είναι με τον Ματ γίνομαι έξω φρενών. Πέρα από το ότι του αξίζει κάτι καλύτερο, η μεταξύ τους σύγκριση μόνο αρνητική μπορεί να είναι για εκείνη.

Η επίσκεψη στο Σικάγο εξελίσσεται σε αρμένικη. Το σαββατοκύριακο γίνεται βδομάδα, και δε λέει να ξεκολλήσει. Ο Ματ τη στέλνει πίσω, όπως και οι γονείς της λίγες μέρες πριν. Της λέει ότι την αγαπάει και μακάρι να μπορούσε να μείνει μαζί του, αλλά πρέπει να ζήσει τη δική της ζωή. Όπως και οι γονείς της λίγες μέρες πριν. Τελικά μάλλον έπρεπε να το είχε κάνει το διάλειμμα πριν το κολέγιο. Είναι χαμένη.

Το παιχνίδι της προηγούμενης Παρασκευής ήταν μια τραγωδία. Η ομάδα δεν κατέβηκε δεμένη, ο καθένας έκανε ότι ήθελε, και έχασαν. Οι προπονητές φαίνεται να συμφωνούν ότι έφταιγε ο Βινς, αλλά ο κόουτς διστάζει να τον τιμωρήσει γι αυτό. Ωστόσο δοκιμάζει τον Λουκ στη θέση του QB για παν ενδεχόμενο, και παρακαλεί τον Βινς να τον βοηθήσει. Εκείνος δεν πηγαίνει στο ραντεβού, και είναι η τελευταία σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για τον Έρικ. Του ανακοινώνει ότι δε θα παίξει καθόλου στο επόμενο παιχνίδι.

Ο Βινς δεν αντιδρά καλά, τσακώνεται με όλους και τον χωρίζει η Τζες, που δεν εγκρίνει το πόσο έχει αλλάξει. Ωστόσο ελπίζει ακόμα ότι αν δεν πάει καλά το παιχνίδι θα μπει. Ο Λουκ φρικάρει υπό το βάρος της ευθύνης. Οι προπονήσεις δεν πάνε καλά, αν και δουλεύει πολύ τον έχει φάει το άγχος. Το ματς αρχίζει και ο QB τα έχει χαμένα. Λίγο pep talk από τον κόουτς και το παίρνει πάνω του στο τέλος, οδηγώντας την ομάδα στη νίκη.

Ο Έρικ κατάλαβε ότι αν έβαζε τον Βινς θα έχανε τα αποδυτήρια για πάντα, και προτίμησε να ρισκάρει με τον Λουκ. Πάντως φαίνεται κουρασμένος από τα εφηβικά καμώματα των παιχτών του. Όσο περήφανος και αν είναι όταν βλέπει τα παιδιά του να γίνονται ώριμοι και υπεύθυνοι άντρες, άλλο τόσο τον έχει κουράσει η επίπονη διαδικασία. Εξάλλου δεν μπορεί να τους σώσει όλους. Μάλλον σκέφτεται σοβαρά να πάρει τη μεταγραφή που του πρότεινε ο Στριτ.

Η Τάμι επίσης διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να τους σώσει όλους. Τις τελευταίες μέρες είχε έρθει πολύ κοντά με την Έπικ. Την είχε καλέσει στο σπίτι, είχαν μελετήσει μαζί ιστορία του Τέξας (sic), είχαν παίξει με τη Γκρέισι.. Όμως ήρθε η κακιά στιγμή, ένας διαπληκτισμός με μια άλλη καθηγήτρια, η Τάμι μπήκε στη μέση να ηρεμήσει τα πνεύματα, και τη χτύπησε το κορίτσι κατά λάθος. Εκεί δεν αστειεύονται: αντί να φάει καμιά αποβολή, η αστυνομία συνέλαβε την Έπικ και θα αλλάξει σπίτι και σχολείο.

Υπάρχουν και ευχάριστα. Η Μίντι είναι έγκυος, και πολύ προβληματισμένη. Όμως ο Μπίλι ενθουσιάζεται με τα νέα, την καθησυχάζει και της αλλάζει τη διάθεση. Είναι λίγο βλήμα, αλλά σε κάτι τέτοια είναι πρώτος. Στη θεωρία βασικά, γιατί στην πράξη μπορεί και να στείλει τον αδερφό του στη φυλακή.

Επίσης καλό νέο είναι ότι ο Βινς μάλλον κατάλαβε ότι ο πατέρας του δε δίνει και τις καλύτερες συμβουλές και θα τις φιλτράρει καλύτερα στο μέλλον.

Στο μεταξύ η Μπέκι δουλεύει ένα βράδυ στο στριπτιζάδικο σαν σερβιτόρα και γλυκαίνεται με τα λεφτά. Αυτό μόνο να μάθει η θεούσα μητέρα του Λουκ, και θα ξεράσει το φαγητό που καταδέχτηκε να φάει μαζί της μετά το παιχνίδι.

Χωρίς τους Τέιλορ αυτή η πόλη θα καταρρεύσει.


Tags: Friday Night Lights · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 vaso // 15 Ιανουαρίου, 2011 στις 01:14

    Ξέρουμε an o Zack Gilford έχει και άλλη μια εμφάνιση? Οταν είχε ανακοινωθεί οτι θα επιστρέψει για την τελευταία σεζόν έλεγαν για 2 επεισόδια. Ελπίζω να μην μετράει για 1 εκεί που τον είδαμε να χαμογελάει στο τέλος του προηγούμενου και να κάνει καμια εμφάνιση στο finale.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>