Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

7·Ιούν·2011 Game of Thrones 1×08 “The Pointy End”

Tell Lord Tywin winter is coming for him. Twenty thousand northerners marching south to find out if he really does shit gold.

got-1x08

Ο Νεντ είναι φυλακισμένος στο Κινγκς Λάντινγκ χωρίς ελπίδα, ενώ έξω οι άντρες του σφαγιάζονται. Οι συμπλοκές βρίσκουν την Άρυα στο “μάθημα χορού”. Ο δάσκαλος κάνει επίδειξη τεχνικής εξουδετερώνοντας κάμποσους άντρες με το ξύλο που χρησιμοποιεί στο μάθημα αντί σπαθιού, όμως τελικά τον νικάει ένας ιππότης. Well played, sir. Σε κάθε περίπτωση δίνει στο κορίτσι το χρόνο να το σκάσει. Όταν ένα παχουλό αγόρι την αναγνωρίζει και προσπαθεί να την πιάσει, εκείνη τον καρφώνει με το σπαθί που της είχε κάνει δώρο ο αδερφός της. Γιατί τι λέμε στο Θάνατο; Όχι σήμερα.

Αντίθετα η Σάνσα συλλαμβάνεται και οδηγείται στη βασίλισσα. Η Σέρσεϋ την αναγκάζει να γράψει μήνυμα στον Ρομπ να έρθει να ορκιστεί πίστη στο νέο βασιλιά, ότι ο πατέρας τους είναι προδότης και τέτοια. Θέλει ακόμα να παντρευτεί τον Τζόφρι, και προσπαθεί να δικαιολογήσει τον Νεντ. Ζητάει έλεος. Δεν μπορείς παρά να λυπηθείς αυτό το κορίτσι. Δεν είναι και το πιο έξυπνο του κόσμου, και επιπλέον έχει μεγαλώσει πιστεύοντας στα παραμύθια. Τώρα λέει και κάνει ό,τι να’ναι, γιατί βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Άλλωστε είναι παιδί, και δεν μπορούμε όλοι να είμαστε cool σαν την Άρυα.

Ο Ρομπ καταλαβαίνει ότι το μήνυμα γράφτηκε υπό πίεση και συγκεντρώνει στρατό. Θα ταξιδέψει νότια για να σώσει τον πατέρα και τις αδερφές του.Τρέμει από φόβο, αλλά δε βλέπει άλλη λύση. Λίγο άχρωμος ο Ρομπ, αλλά καλός. Μοιάζει πολύ στον πατέρα του.

Η αιχμάλωτη Όσα βρίσκει τον γλυκούλη Μπραν στο δάσος να προσεύχεται για την οικογένεια του. Του λέει ότι ο αληθινός κίνδυνος βρίσκεται στο βορρά, και ότι ο στρατός πάει προς λάθος κατεύθυνση. Όντως, αρκετά πιο βόρεια οι Φρουροί της Νύχτας και ο Τζον Σνόου συναντούν τους πρώτους Λευκούς Περηπατητές. Ζόμπι δηλαδή, που τα σκοτώνει μόνο η φωτιά. Είναι σε λήθαργο πάνω από χίλια χρόνια και αν ξυπνήσουν… μακάρι να αποδειχτεί αρκετά ψηλό το Τείχος, όπως λέει και ο Σαμ.

Ο Τύριον βρίσκει τον καταυλισμό του πατέρα του, του μοναδικού ανθρώπου που μοιάζει να του κόβει τη μαγκιά. Πολύ ωραία η στιχομυθία όταν του συστήνει τον Μπρον ως “γιο του…” “δε θα τον ξέρεις”.

Στην άλλη όχθη της θάλασσας οι Ντοθράκι λεηλατούν ένα χωριό Ντοθράκι-Style. Κλέβουν, σκοτώνουν, βιάζουν και παίρνουν δούλους. Η Νταινέρυς ζητάει να σώσει όλες τις γυναίκες από τον βιασμό, και ο Καλ Ντρόγκο της κάνει το χατήρι. Αυτή η απόφαση βρίσκει αντίθετο ένα πρωτοπαλίκαρο, που βρίσκει πρωτότυπο θάνατο από τα χέρια του. Η Ντάνι λύνει και δένει.

Σας αφήνω με το τελευταίο meme με τίτλο Ned Stark is an idiot.


Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: 2 Σχόλια


2 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 marakoulaki // 8 Ιουνίου, 2011 στις 21:56

  ned stark is an idiot: ok τι να πω, έχει ένα δίκιο. αλλα στον κόσμο των RPG ο Ned είναι αυτό που λένε lawful good φυσικά στην περίπτωση μας είναι law..fool, γιατί πιστεύει ο κώδικας τιμής που ακολουθεί είναι σεβαστός από όλους…λάθος.
  ο Ρομπ μοιάζει με τον μπαμπά, όμως μου φαίνεται ότι είναι ‘ανοιχτός’ σε πονηριές (αφήνει τον εχθρο να φύγει…μη μου πείτε ότι δεν θέλει να βάψει με αίμα τα χέρια του)…
  μου αρέσει η σχέση μαμάς Κατλιν και γιού Ρόμπ. τρομερή μη λεκτική επικοινωνία, τα μάτια λένε τα πάντα και η μαμά διακριτική, μην μειώσει την ηγεσία του γιού. είναι χαρακτηριστική η εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση των καταστάσεων σε σχέση με την αδελφή της, η μια μεγαλώνει άντρα και η άλλη ενα ανατριχιατικό μωρό…
  οι διάλογοι με τον Τύριον είναι απόλαυση…εκεί που λεέι ότι ο αδελφός του Τζεϊμι πήρε το θάρρος και ο Τύριον την ομορφία…τέλειο

 • 2 maria // 9 Ιουνίου, 2011 στις 19:07

  Πολύ ωραίο επεισόδιο. Κρίμα που η σειρά τελειώνει τόσο γρήγορα…

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>