Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

6·Ιούλ·2011 The Wire 3×03 “Dead Soldiers”

The gods will not save you.

the-wire-3x03

Ο Ρωλς συνεχίζει να πιέζει τους αρχηγούς του να βελτιώσουν τα στατιστικά τους και έχει επικρατήσει κλίμα τρομοκρατίας στα μίτινγκ. Ωστόσο ο Κόλβιν δεν παραποιεί τα στοιχεία και δίνει την αληθινή, δυσοίωνη εικόνα της πραγματικότητας στην περιοχή του. Στη συνέχεια υλοποιεί μια ρηξικέλευθη ιδέα: θα επιτρέψει το εμπόριο ναρκωτικών σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα που είναι γεμάτα εγκαταλελειμμένα κτήρια. Έτσι θα ηρεμήσουν οι γειτονιές, και επιπλέον θα είναι πολύ εύκολο να τους συλλάβουν όλους μαζεμένους σαν τα ποντίκια.

Η εμμονή του Όμαρ με τη συμμορία του Μπάρκσντεϊλ έχει γίνει επικίνδυνη, και αυτό είναι κάτι που το παρατηρούν και οι δικοί του. Ο ίδιος δυστυχώς επιμένει, και η επόμενη επιδρομή δεν είναι αναίμακτη. Μετά από τρελλή ανταλλαγή πυρών (που νιώθεις ότι κρατάει για πάντα) σκοτώνεται η Τόσα. Ο θάνατος της συγκλονίζει τον Όμαρ, που βλέπει ότι δεν είναι άτρωτος και νιώθει βαριά την ευθύνη. Δεν μπορεί να πάει ούτε στην κηδεία, γιατί οι άνθρωποι του Στρινγκ καραδοκούν. Οι εναπομείναντες δύο συνεργάτες δεν ξέρω για πόσο θα μείνουν μαζί του. Τον κατηγορούν όσο κατηγορεί ο ίδιος τον εαυτό του.

Φαίνεται μικρό αλλά μπορεί να έχει σημασία: Ο Μπανκ έχει χωθεί να βρει το όπλο που έκλεψαν από τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε στο προηγούμενο επεισόδιο. Συλλαμβάνοντας το δράστη μαθαίνει ότι βρίσκεται στην κατοχή κάποιου ονόματι Πίνατ.

Μαθαίνουμε λίγα περισσότερα για τον Καρκέτι τον Λίγδα, που δευτερόλεπτα αφού καληνυχτεί τη γυναίκα και τα παιδιά του πάει με μια τυχαία γυναίκα που μόλις γνώρισε. Αλλά και γενικά είναι αδίστακτος. Δίνει σε ένα δημοσιογράφο την είδηση ότι δε θα λειτουργήσει η Ακαδημία της αστυνομίας στην αρχή της χρονιάς. Ο δήμαρχος το μαθαίνει και αναγκάζει τον Μπαρέλ να αναλάβει την ευθύνη δημόσια. Τελικά η δουλειά γίνεται, αλλά με τι κόστος. Ο Μπαρέλ θα βλαστήμησε την ώρα και τη στιγμή. Πάντως ο Καρκέτι δείχνει να διασκεδάζει.

Ο Ντάνιελς προσπαθεί να δώσει νέα αποστολή στην ομάδα του, αλλά συναντά αντιδράσεις. Η Κίμα γκρινιάζει, ενώ ο Μακνάλτι ούτε που εμφανίζεται στο μίτινγκ. Ο Λέστερ τους μαλώνει αργότερα, λέγοντας τους ότι ο Ντάνιελς έχει κάνει τόσα για εκείνους και έχει το δικαίωμα τουλάχιστον να επιλέγει τις υποθέσεις που ερευνούν. Τι λέει όμως στον Μακνάλτι, που τώρα του καρφώθηκε ότι η αυτοκτονία του Ντιάντζελο δεν ήταν αυτοκτονία. Σώπα.

Το τέλος είναι λίγο περίεργο. Πεθαίνει ένας αστυνομικός και οι συνάδελφοι μαζεύονται να του κάνουν ολονυκτία σε ένα μπαρ. Αλλά ήταν ανάγκη να τον έχουν ξαπλωμένο στο τραπέζι του μπιλιάρδου; Τζίζους. Ευχάριστη έκπληξη οι παλιές γνώριμες φάτσες (ο άχρηστος Σαντάντζελο).


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 antwnis // 14 Ιουνίου, 2012 στις 13:13

    έστω και με μεγάλη καθυστέρηση συνεχίζω στο αγαπημένο wire.Μεγάλη τύχη να δω και τον γνωστό πλέον littlefinger πάλι σε ρόλο δολοπλόκου και μουσίτσας. Χαρακτηριστική η σκηνή που βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Τέλος σενάριο επεισοδίου από Lehane (Σκοτεινό Ποτάμι κτλ) και παραγωγός George Pelecanos.Τι άλλο να ζητήσουμε?

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>