Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

27·Ιούλ·2011 The Wire 3×09 “Slapstick”

It’s church day, String.

the-wire-3x09

Α ρε Πρεζ. Α-ρε-Πρεζ.

Το ξέραμε ότι δεν κάνει για filed work. Στην ομάδα του Ντάνιελς είχε βρει την υγειά του. Έλυνε γρίφους, είχε και τον Λέστερ να τον καθοδηγεί σε κάθε βήμα. Όμως ήρθε η κακιά στιγμή. Από εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Πρεζ είχε πάει με τον Μακνάλτι να πάρουν κινέζικο για όλους στο γραφείο, όταν έλαβαν την κλήση για ενισχύσεις πολύ κοντά τους. Όταν έφτασαν ακούγονταν πυροβολισμοί. Ο Μακνάλτι συνέχισε με τα πόδια και ο Πρεζ με το αυτοκίνητο. Είδε από πίσω έναν τύπο με όπλο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Ούτε που θυμάται αν του φώναξε. Ο τύπος ήταν αστυνομικός, και η καριέρα του Πρεζ κάπου εδώ τελειώνει.

Το δεύτερο σοκ του επεισοδίου είναι ότι οι συμμορίες τηρούν ευλαβικά την αργία της Κυριακής. Τις άλλες μέρες μπορεί να κάνουν τα τέρατα, αλλά την Κυριακή υπάρχει εκεχειρία που σέβονται όλοι. Γι αυτό παλικοβάλλονται κάτι χαμηλόβαθμοι εκτελεστές του Μπάρκσντεϊλ όταν βλέπουν τον Όμαρ να φτάνει κουστουμάτος στο σπίτι της γιαγιάς του Κυριακή πρωί. Είναι η ευκαιρία που περίμεναν, όμως πρεπει να πάρουν πρώτα έγκριση. Ο Σλιμ κοιμάται ακόμα και δε σηκώνει το τηλέφωνο, και παίρνουν τον Σάμροκ, που διακόπτει τον Στρινγκ από το μίτινγκ του. Εκείνος δίνει το ΟΚ, αλλά στο μεταξύ ο Όμαρ έχει πάρει τη γιαγιά και μπαίνουν σε ταξί για να πάνε στην εκκλησία. Τα χαζά ανοίγουν πυρ, με μοναδικό θύμα το καπέλο της γιαγιάς.

Ο Έιβον γίνεται έξαλλος με τα νέα. Όχι μόνο παραβίασαν την εκεχειρία της Κυριακής, αλλά πυροβόλησαν μια ηλικιωμένη που πήγαινε στην εκκλησία. Ανάμεσα σε αυτό και τη νίλα με τον Μάρλο, το όνομά του έχει συρθεί στο βούρκο. Και εννοείται ότι ο Όμαρ θέλει εκδίκηση, και αυτή η ιστορία με τον Μπάρκσντεϊλ να τελειώσει μιαν ώρα αρχύτερα.

Στο Χάμστερνταμ βρίσκουν έναν νεκρό, και ο Κάρβερ παίρνει την πρωτοβουλία να τον μεταφέρει για να μην πλακώσουν οι ντεντέκτιβ του εγκληματολογικού και αρχίσουν τις ερωτήσεις. Επειδή όμως έχουν δει και αυτοί CSI, κατάλαβαν τι έχει γίνει. Ο Κόλβιν μπήκε στη μέση για να πάρει την ευθύνη, ενώ ο Χερκ έφτασε στα όρια του και τηλεφώνησε σε έναν δημοσιογράφο. He blew the whistle, που λένε  και στο χωριό μου.

Ο Μακνάλτι σε κάθε επεισόδιο γίνεται πιο εκνευριστικός. Πριν καν πέσουν οι τίτλοι, είχε πέσει κι άλλο στην εκτίμηση μου (see what I did there?) Ένα booty call από την Ντι Αγκοστίνο αρκούσε για να αφήσει τα παιδιά του μόνα τους και να τρέξει να τη βρει μέσα στη μέση της νύχτας. Όταν γύρισε προσπάθησε για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα να δει στην τηλεόραση την πολιτική συζήτηση που παρακολουθούσε και η κοπέλα στο ξενοδοχείο, και μετά το γύρισε σε πολεμική ταινία. Μια άλλη μέρα βγήκαν κανονικό ραντεβού, γιατί ο Μακνάλτι ένιωσε ότι τον χρησιμοποιεί και ήθελε σχέση (και καλά). Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, αφού δεν έχουν τίποτα κοινό.

Η έρευνα για τα κινητά προχωράει. Σε αυτό το επεισόδιο κατάφεραν να εντοπίσουν τον αριθμό του Μπρόντι, να τον συνδέσουν με διακίνηση ναρκωτικών, και είναι έτοιμοι για το ένταλμα. Το θέμα τώρα είναι πότε θα το πετάξει.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>