Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

3·Αυγ·2011 The Wire 3×11 “Middle ground”

– Us, motherfucker.
– Us, man.

the-wire-3x11

O brother Mouzone με τον Όμαρ είναι σκέτη απόλαυση. Παρακολουθείς τη στιχομυθία τους με κομμένη την ανάσα. Βρίσκονται σε σκοτεινό δρομάκι, με παρατεταμένα όπλα, και κάθονται και το κουβεντιάζουν. Πανέξυπνοι και οι δύο, δε βιάζονται και δεν παρασύρονται. Έχουν προηγούμενα, αλλά και την ψυχραιμία να σκεφτούν τι τους φταίει πραγματικά. Κάνουν ένα πρόχειρο root cause analysis, αν προτιμάς. Η απάντηση είναι προφανής: ο Στρίνγκερ Μπελ.

O Στρινγκ μιλάει απευθείας στον Κόλβιν. Του αποκαλύπτει που βρίσκεται το ορμητήριο του Έιβον, και ότι είναι γεμάτι όπλα. Μια που οι στρατιώτες του είναι δασκαλεμένοι να αναλάβουν την ευθύνη για οτιδήποτε, η μοναδική κατηγορία που θα μπορέσουν να προσάψουν στον Έιβον είναι η παραβίαση της αναστολής. Αυτό είναι το σχέδιο του Στρινγκ, να ξεφορτωθεί τον κολλητό του για πέντε χρόνια για να συνεχίσει τις μπίζνες με την ησυχία του.

Η κόντρα τους συνεχίζεται και σε αυτό το επεισόδιο, αφού πλέον δε συμφωνούν σε τίποτα. Ο Στρινγκ μαθαίνει ότι ο Κλέι Ντέιβις τον κλέβει. “Κλέβει” Ντέιβις (συγνώμη, έχει πολλή ζέστη). Έξαλλος ζητάει κάποιος να τον εκτελέσει, αλλά ο Έιβον αρνείται να μπλέξει. Μια μέρα στο μπαρμπέρη δέχεται την επίσκεψη του brother Mouzone, που είναι έτοιμος να τον καθαρίσει. Δε δέχεται ούτε τη συγνώμη, ούτε λεφτά. Θέλει μόνο τον Στρινγκ.

Έχουμε δύο φίλους αδερφικούς, που μεγάλωσαν μαζί, ανέβηκαν μαζί στις τάξεις του εγκλήματος, και έχουν ό,τι πάντα ονειρεύονταν. Όμως η σχέση τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Ο Στρίνγκερ βάζει τα λεφτά πάνω από τη φιλία. Ο Έιβον το όνομα και το street cred. Ποιά προδοσία είναι χειρότερη; Όπως και να’χει το τελευταίο εκείνο βράδυ είναι τραγικό, γνωρίζοντας ότι τίποτα πια δε θα είναι ίδιο.

Στο μεταξύ η αστυνομία κάνει μεγάλη πρόοδο στην υπόθεση. Ανακαλύπτουν ότι ο Στρινγκ δε χρησιμοποιεί κινητό μιας χρήσης, και βρίσκεται έξω από το δίκτυο που με τόσο κόπο ξεσκέπασαν. Γρήγορα όμως σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ένα άλλο μηχάνημα, που σου δίνει όλα τα τηλέφωνα που εξυπηρετούνται από μια συγκεκριμένη κυψέλη σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ξέροντας που βρίσκεται με την κάμερα απέναντι από το μαγαζί με τα φωτοτυπικά, σε μερικές προσπάθειες εντοπίζουν το νούμερο και τον ηχογραφούν να ενοχοποιεί τον εαυτό του. Πανυγηρισμοί.

Λίγο αργότερα ο brother Mouzone και ο Όμαρ εκτελούν εν ψυχρώ τον Στρινγκ. Αναρωτιέμαι πως θα το πάρει ο Μακνάλτι.

Είναι σίγουρα το καλύτερο επεισόδιο του κύκλου, ακολουθώντας την παράδοση που θέλει τις πιο συγκλονιστικές εξελίξεις να λαμβάνουν χώρα ένα βήμα πριν το φινάλε. Περιμένω το επόμενο να είναι πιο διαδικαστικό.

Δυο λόγια και για την τύχη του Χάμστερνταμ. Τώρα που είναι πια γνωστό, περιμένουμε την απόφαση του δημάρχου για την τύχη του εγχειρήματος. Το προφανές είναι να το σταματήσει και να ρίξει το φταίξιμο στον αρχηγό της αστυνομίας, όμως η μείωση της εγκληματικότητας τον έχει εντυπωσιάσει. Συζητάει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το σώσει επικοινωνιακά, δίνοντας χρόνο στον Καρκέτι να καταστρώσει τη δική του στρατηγική.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>