Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

17·Αυγ·2011 The Wire 4×02 “Soft Eyes”

Major Crimes? Shiiiiit.

the-wire-4x02

Ο Λέστερ δίνει στην Πέρλμαν στοιχεία για κλήτευση πολιτικών προσώπων που τους θέλουν να σχετίζονται με τον Μπάρκσντεϊλ. Εκείνη διστάζει να προχωρήσει τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, τόσο κοντά στις εκλογές. Όμως ο Λέστερ δεν δρα στην τύχη. Πιστεύει ότι η προεκλογική περίοδος θα ευνοήσει τη γρήγορη προώθηση της υπόθεσης. Η Πέρλμαν είναι σε απόγνωση με το πώς την εκμεταλλεύτηκε ο Λέστερ, αφού το αφεντικό της σίγουρα δε θα χαρεί, όμως ο Ντάνιελ το βρίσκει πολύ διασκεδαστικό. Ο Κλέι Ντέιβις είναι ένας από τους πολιτικούς που λαμβάνουν την κλήτευση, και γίνεται έξαλλος. Απαιτεί από το δήμαρχο να κρατήσει την αστυνομία μακριά του.

Ο Ρόις έχει έναν επιπλέον πονοκέφαλο, αφού ο Χερκ τον έπιασε με τη γραμματέα του. Ο αστυνομικός δεν ξέρει τι να κάνει, και φοβάται ότι θα το πληρώσει με την καρίερα του. Όμως θα γίνει μάλλον το αντίθετο. Είναι ένα μυστικό που ο δήμαρχος θέλει να μείνει κρυμμένο, επομένως θα κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει ευχαριστημένο τον αστυνομικό.

Η μάχη για τη δημαρχία κορυφώνεται, και ο Καρκέτι δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει. Είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το τον σώσει. Και να που γίνονται θαύματα: Θυμάσαι που είχε κάνει ολόκληρο θέμα την προηγούμενη σαιζόν με τη δολοφονία ενός μάρτυρα και πως η πολιτεία δεν τους προστατεύει; Τώρα εμφανίστηκε νέο θύμα, ακριβώς στην ώρα για το ντιμπέιτ. Ο Ρόις ιδρώνει και γενικολογεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Ο Νέιμοντ είναι γιος του Γουίμπεϊ (το ξέραμε αυτό;) Παίρνει μαθήματα από τον πατέρα του στο επισκεπτήριο της φυλακής για τη δράση στις γωνίες, και τον πιέζει η μητέρα του να φέρει λεφτά στο σπίτι. Φαίνεται ότι δεν έχει πολλές επιλογές το παιδί. Από work ethics δεν πάει πολύ καλά, και ο Μπόντι έχει παράπονα. Ωστόσο δέχεται να πάρει τον Μάικλ στη θέση του για να βγάλει λίγα λεφτά και εκείνος για τα σχολικά της νέας χρονιάς.

Ο Μάικλ είναι περιζήτητος. Ο Κάτι βλέπει το ταλέντο και προσπαθεί να τον πείσει να προπονηθεί στην πυγμαχία. Ο Μάρλο εντυπωσιάζεται από την αποφαστιστικότητα με την οποία το παιδί αρνείται να πάρει τα λεφτά που μοιράζουν οι δικοί του σε όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει να λέει όχι, και αν θα έχει την κρίση να δεχτεί βοήθεια από εκεί που πρέπει.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει κάνει η αλλαγή του Κάρβερ. Πήρε στα σοβαρά τις παρατηρήσεις του Κόλβιν και πλέον γνωρίζει τη γειτονιά του. Τους ξέρει όλους με το όνομα τους. Ξέρει τις δραστηριότητες τους. Ξέρει που συχνάζουν. Πρόκειται για τεράστια βελτίωση, αν και εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται τη θέση του για να ξαλαφρώνει τα παιδιά από μικροποσά.

Ο Μπαμπς συνεχίζει το “εμπόριο” με το καροτσάκι του. Τώρα έχει νέο εκπεδευόμενο, τον έφηβο Σερόντ, που δεν ξέρει να μετράει. Ο Μπαμπς του παρέχει απασχόληση και στέγη, και του προτείνει να επιστρέψει στο σχολείο για να μάθει τα βασικά που χρειάζεται για να κάνει δουλειές. Το παιδί συμφωνεί και πηγαίνουν μαζί να γραφτεί. Το βλέμμα αναγνώρισης και απορίας μεταξύ Μπαμπς και Πρεζ στο γραφείο της διεύθυνσης είναι όλα τα λεφτά.

Κορυφαία στιγμή: Το “Shiiiit” του Κλέι Ντέιβις.


Tags: The Wire · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>