Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

5·Οκτ·2011 Dexter 6×01 “Those Kinds of Things”

I’m quite content to go about my life believing in nothing.

dexter-6x01

O Dexter επιστρέφει με άλλο ένα reset στο ξεκίνημα της σαιζόν. Το θέμα φέτος θα είναι η θρησκεία. Όσο για τον τόνο, αν και λένε ότι θα είναι πολύ σκοτεινός, το πρώτο επεισόδιο είναι κωμικό. Σε σημεία άβολα κωμικό.

Ο Ντέξτερ ετοιμάζεται για το reunion του σχολείου του για να βρει το επόμενο θύμα, έναν παλιό συμμαθητή που σκότωσε τη γυναίκα του, μια άλλη συμμαθήτρια που ήταν πάντα καλή με τον Ντέξτερ. Αν και στα μαθητικά του χρόνια ήταν εσωστρεφής και χωρίς πολλούς φίλους, διαπιστώνει με έκπληξη ότι τώρα είναι σελέμπριτι. Τίποτα δε σε κάνει πιο διάσημο από μια τραγωδία στη ζωή σου. Με λίγο σπρώξιμο από τον Χάρι αποφασίζει να απολαύσει τη δημοφιλία του. Μέχρι που χορεύει κιόλας. Whaaaat?

Ο Χάρισον μεγαλώνει και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για σχολεία. Σύμφωνα με όλες τις αμερικάνικες ταινίες, ένας καλός παιδικός σταθμός σου δίνει το εισιτήριο για ένα καλό δημοτικό, που θα σε οδηγήσει σε ένα καλό γυμνάσιο, που θα σου εξασφαλίσει ένα καλό κολέγιο. Έτσι ο Ντέξτερ δίνει συνέντευξη για να πάρουν τον Χάρισον σε ένα καλό καθολικό σχολείο που του σύστησε ο Μπατίστα. Συζητώντας με την μοναχή (η Μπριάνα από το The Wire) της αποκαλύπτει ότι ο ίδιος δεν πιστεύει σε τίποτα, αλλά θέλει κάτι καλύτερο για το γιο του.

Οι κακοί της σαιζόν είναι δύο religion freaks με μεγάλη φαντασία. Ο Έντουαρντ Τζέιμς Όλμος και ο Κόλις Χανκς έχουν μεταξύ τους σχέση μέντορα-εκπαιδευόμενου και λατρεύουν να ποταμίσια φίδια. Από αυτούς θα προέλθει το σκοτάδι της σαιζόν, αλλά να βιαστούν, γιατί αυτή η ελαφρότητα του Those Kinds of Things δεν αντέχεται για πολύ.


Tags: Dexter · Κριτική, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 hkalant // 5 Οκτωβρίου, 2011 στις 11:50

  Μου άρεσε πολύ η πρεμιέρα. Θυμήθηκα και το soundtrack του Licht που λατρεύω.
  Μου άρεσε, επίσης, η σκηνοθεσία, που σε μερικούς διαλόγους έδειχνε το πρόσωπο όπως το βλέπει ο συνομιλητής.
  Τέλος, έχω ένα παράπονο από όσες συμμαθήτριες και συμφοιτήτριες έχω βοηθήσει σε εξετάσεις. Καμία δεν μου ανταπέδωσε τη χάρη όπως η Trisha στον Dexter. Άδικο.

 • 2 mike // 5 Οκτωβρίου, 2011 στις 17:50

  Και εμένα μου άρεσε η πρεμιέρα.Κλασικό επισόδειο dexter,απορώ γιατί δεν σαρεσε
  Το μονο προβλημα που εντοπίζω είναι η αδυναμία του σεναρίου να σε εντυπωσιάσει και να σε ξαφνιάσει,να σε κάνει να ανχωθείς για τον dexter,να πωρωθείς όπως στις πρώτες season και στην 4η ….

 • 3 Dr Zoo // 6 Οκτωβρίου, 2011 στις 18:12

  Και μένα μου άρεσε το επεισόδιο και δεν το βρήκα όσο άσχημο το παρουσιάζεις. Γενικά το ”θρησκευτικό” θέμα της σεζόν έχει πολύ έδαφος να βγάλεις καλό σενάριο και οι bad guys είναι πολύ καλοί ηθοποιοί,οπότε έχω ελπίδες. Μία είναι η ανησυχία μου:η τρέλα των US tv shows με τον θεό,την καλοσύνη του,την ανάγκη της πίστης και μπλα μπλα μπλα…ελπίζω να μην δούμε τον Dexter να νιώθει και πάλι οτι δε μπορεί να κάνει τη ”δουλειά του”,λόγω πίστης αυτή τη φορα, γιατί έχει ξαναπεχτεί αυτό το σενάριο και καταντάει βαρετό.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>