Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

5·Δεκ·2011 Είδα το σόου του Louis C.K.

Δε θα υποκριθώ ότι τον γνώριζα πριν το Louie, αν και τότε διαπίστωσα ότι τον είχα ξαναδεί σε γκεστ στο Parks and Recreation. Το Louie φυσικά μου φάνηκε ιδιοφυές, και άρχισα να τον ψάχνω λίγο αυτόν τον τυπάκο με τα κόκκινα μαλλιά. Η καλύτερη πηγή για να τον γνωρίσεις είναι η ίδια η κωμωδία του, αφού μιλάει για τη ζωή και τις άρρωστες σκέψεις του. Αν θες περισσότερα για την πορεία του και τον ίδιο ως άνθρωπο μια πολύ καλή πηγή είναι η συνέντευξη του στον WTF Podcast του Marc Maron. Αν βαριέσαι ρώτα εμένα.

Πήγα στο Beacon Theater δύο ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης, λες και θα τον έκανα να βγει νωρίτερα αν ήμουν εκεί. Το θέατρο είναι τεράστιο, και το γέμισαν 2500 άνθρωποι. Το λες και κιτς, αφού έχει κάτι περίεργες τοιχογραφίες και αιγυπτιακά αγάλματα. Η θερμοκρασία διατηρήθηκε γύρω στους 8 βαθμούς. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί θεώρησαν απαραίτητο να μείνουμε με τα μπουφάν και να αγκαλιαζόμαστε μεταξύ μας για να μην πεθάνουμε. Βέβαια μπορεί να φταίει και το υψόμετρο στο οποίο βρισκόταν η θέση μου.

Φοβερό άγχος πριν βγει (εγώ, δεν ξέρω γι αυτόν). Βγήκε στην ώρα του, χωρίς warm up act, και μας έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Να βγάλουμε όσες φωτογραφίες θέλουμε ακόμα και με φλας, αν και το μόνο που θα προσφέρει είναι να σκάσει το φως στο κεφάλι του του μπροστινού και να χαλάσει τη φωτογραφία. Να μην του φωνάζουμε ατάκες. Αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, να γράψουμε ότι θέλουμε σε ένα χαρτί και να πάμε να πεθάνουμε. Α, και απαγορεύονται οι Εβραίοι.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κωμωδία για όσους προσβάλλονται εύκολα. Ενίοτε ούτε για όσους προσβάλλονται ψιλοδύσκολα. Ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει κάτι για όλους. Μιλάει για τα παιδιά του, τη μοναξιά, τη θρησκεία, το σεξ. Υπάρχουν σημεία στο σόου όπου έκλαψα από τα γέλια. Κυριολεκτικά κυλούσαν δάκρυα από τα μάτια μου. Το ένα ήταν η αφήγηση του κάμπινγκ με τις κόρες του. Δεν μπορώ να το πω το ίδιο καλά με αυτόν, αλλά το νόημα είναι ότι το βράδυ τους πλησίασαν κάτι αρκούδες και το μόνο που σκεφτόταν ήταν πώς θα πάρει την πρώην γυναίκα του τηλέφωνο για να της πει πώς πέθαναν τα παιδιά. Παίζει ολόκληρο το τηλεφώνημα στο μυαλό του, κι εγώ δυσκολεύομαι να ακούσω από τα ίδια μου τα γέλια. Το δεύτερο ήταν λίγο πριν το τέλος, όπου περιγράφει την τελευταία φορά που κάπνισε μαριχουάνα.

Ο Louis C.K. είναι ένας μοναχικός άνθρωπος, χωρίς ιδιαίτερη αγάπη προς τους γύρω του. Είναι όσο κάθαρμα είμαστε όλοι μας κατά βάθος, απλά αυτός έχει επιλέξει να κάνει ψυχανάλυση μέσα από την κωμωδία. Ήταν υπερβολικά πολλές οι στιγμές που ταυτίστηκα, κυρίως σε πράγματα που θα παραδεχόμουν με δυσκολία δημόσια. Γελώντας με αυτόν λοιπόν γελάω με τον εαυτό μου, και με τα χάλια μου. Υπάρχουν υπερβολές; Σίγουρα. Υπάρχουν κομμάτια που ίσως τράβηξαν λίγο λιγότερο; Ναι. Όμως αυτό που σου μένει είναι μια πολύ αστεία παράσταση, μια κατάθεση ψυχής από έναν επαγγελματία που για σχεδόν δύο ώρες σου λέει ιστορίες. Μια συλλογική εμπειρία που αποτέλεσε το κορυφαίο σημείο στο ταξίδι μου στη Νέα Υόρκη.

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε και θα ανεβεί στο σάιτ του Louie (έχουμε άλλη οικειότητα τώρα) http://louisck.net στις 12 Δεκεμβρίου. Θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως για 5 ευρώ (ακατάλληλο για τους ανήλικους). Όταν το δεις έλα να το συζητήσουμε.

 


Tags: Louie · διάφορα, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>