Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

16·Απρ·2012 Game of Thrones 2×03 “What is Dead May Never Die”

Power resides where men believe it resides.
It’s a trick, a shadow on the wall.
And a very small man can cast a very large shadow.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε λίγο χρόνο στο στρατόπεδο του Ρένλυ. Ο βενιαμίν Μπαράθηον έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο στρατό, αλλά δεν έχει πολεμήσει ακόμα. Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η Κάτλυν, είναι στρατός του καλοκαιριού, ενώ έρχεται χειμώνας. Ο Ρένλυ δεν προβληματίζεται, και δείχνει να πιστεύει ότι θα νικήσει με το να είναι φιλικός προς όλους και να δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα. Προκειμένου να πάρει με το μέρος του τον Άρχοντα Ταϊρέλ του Χαϊγκάρτεν παντρεύτηκε την κόρη του Μάργκαιρυ, αν και η σχέση του με τον αδερφό της, Σερ Λόρας, καλά κρατεί.

Τα δύο αδέρφια δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά. Ο Λόρας είναι κακομαθημένος και αλαζόνας, ενώ η Μάργκαιρυ πιο δυναμική και πραγματίστρια. Αν και ξέρει την αλήθεια για τις προτιμήσεις του “βασιλιά της” και δεν επιτρέπει σε μια τέτοια λεπτομέρεια να σταθεί εμπόδιο στο στόχο της. Θέλει να μείνει έγκυος και θα το κάνει. Ο Ρένλυ είναι πιο συναισθηματικός και σοκάρεται.

Γνωρίζουμε και την Μπριέν, μια γιγαντόσωμη γυναίκα που οι πολεμικές της ικανότητες της εξασφαλίζουν μια θέση στη Φρουρά του Ρένλυ = Φρουρά του Ουράνιου Τόξου (pun intended?). Με μπερδεύει λίγο το casting, γιατί η Μπριέν υποτίθεται ότι είναι άσχημη και γι αυτό την ονομάζουν ειρωνικά “Μπριέν η Καλλονή”, όμως στη σειρά η κοπέλα είναι αρκετά εμφανίσιμη. Τέλοσπάντων είναι πανύψηλη και ανδροπρεπής, και παρακαλεί να μην την αποκαλούν κυρία.

Μεταφερόμαστε στο Κινγκς Λάντινγκ, όπου ο Τύριον έχει βαλθεί να καθαρίσει το περιβάλλον του από τους επικίνδυνους ανθρώπους. Λέει μια διαφορετική ιστορία στον καθένα και περιμένει να δει ποιά εκδοχή θα καταλήξει στα αυτιά της αδερφής του. Και ο νικητής είναι ο Μέγας Μέιστερ. Με τον γέροντα στη φυλακή, το μικρό συμβούλιο είναι πλέον μικροσκοπικό. Ανοιχτό παραμένει το τι θα απογίνει η καημένη η πριγκίπισσα Μυρσέλλα, την οποία κάπου θα ξαποστείλουν για να κερδίσουν την εύνοια μιας ισχυρής οικογένειας. Η Σέρσεϊ αρνείται με πάθος, αλλά το ίδιο δεν έχει κάνει και η ίδια με τη Σάνσα Σταρκ; Και μόνο η σκέψη του συμπεθεριού με τους Άρρυν με αρρωσταίνει. Θυμάσαι τον Ρόμπερτ Άρρυν από την πρώτη σαιζόν;

Οι Γκρέιτζοϋ ετοιμάζουν επίθεση στο Βορρά, για να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι έχουν την προσοχή τους στραμμένη αλλού. Η μουσίτσα ο Θήον δεν αντιστέκεται πολύ. Η ανάγκη της αποδοχής του πατέρα του είναι μεγαλύτερη από την πίστη στη φιλία του Ρομπ.

Η Άρυα εξακολουθεί να είναι το πιο kickass κοριτσάκι. Χάνει τον πατέρα της. Τον δάσκαλό της. Τώρα χάνει και τον τελευταίο της προστάτη: ο Γιόρεν σφαγιάζεται από τους στρατιώτες του Κινγκς Λάντινγκ, όχι όμως πριν πάρει μαζί του αρκετούς από αυτούς. Εκείνοι μαζεύουν τα παιδιά που απομένουν μετά από σύντομους διαπληκτισμούς, και απαιτούν να μάθουν ποιος από όλους είναι ο Τζέντρυ. Η τετραπέρατη Άρυα τους δείχνει το αγόρι που είχαν εκτελέσει λίγο πριν, και παίρνουν το δρόμο για το Χάρενχαλ.

Σημαντική λεπτομέρεια: μέσα στο χαμό το κορίτσι σώζει από βέβαιο θάνατο τους τρεις φυλακισμένους δίνοντάς τους ένα τσεκούρι για να ελευθερωθούν από το φλεγόμενο κλουβί.

Μη σημαντική λεπτομέρεια: Arrow to the knee? Skyrim reference?? ( knowyourmeme.com )

Θα μπορούσα να ακούω τους γρίφους του Βάρυς όλη μέρα.


Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: 6 Σχόλια


6 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Mitsos // 16 Απριλίου, 2012 στις 20:17

  Εντάξει, γούστα είναι αυτά, αλλά δεν τη λες και όμορφη τη Brienne στη σειρά. Είναι όπως και στα βιβλία, ψηλή και ανδροπρεπής και μάλιστα δίπλα στην Catelyn νόμιζα ότι είχαν παίξει με την προοπτική, φαινόταν τουλάχιστον 2.10. Μόνο τα στραβά δόντια της λείπουν. Εμένα μου φαίνεται σαν την καλύτερη επιλογή του cast μαζί με τον Davos και τον Balon Greyjoy φέτος. Αυτή που περίμενα λίγο πιο γλυκιά στο πρόσωπο ήταν η Margaery Tyrell.

 • 2 Old Bear // 17 Απριλίου, 2012 στις 18:18

  Η Άρυα εξακολουθεί να είναι το πιο kickass κοριτσάκι. Χάνει τον πατέρα της. Τον δάσκαλό της. Τώρα χάνει και τον τελευταίο της προστάτη: ο Γιόρεν σφαγιάζεται από τους στρατιώτες του Κινγκς Λάντινγκ, όχι όμως πριν πάρει μαζί του αρκετούς από αυτούς. Εκείνοι μαζεύουν τα παιδιά που απομένουν μετά από σύντομους διαπληκτισμούς, και απαιτούν να μάθουν ποιος από όλους είναι ο Γιόρεν.

  Ο Γέντρυ. Ο Γέντρυ 🙂

 • 3 Irene Kapetanaki // 17 Απριλίου, 2012 στις 18:24

  Ε οχι και εμφανίσιμη η Brienne.

 • 4 couchpotato // 17 Απριλίου, 2012 στις 23:37

  @Old Bear: Ποιός είπε Γιόρεν; Ο Τζέντρυ. Duh! (Thanks)

 • 5 GreekCthulhu // 19 Απριλίου, 2012 στις 16:58

  H Brienne εμφανίσιμη? Φανταζομαι απ’τη άποψη τους “θεόρατη” γιατί κατα τ’αλλα είναι τόσο όμορφη όσο και η Βασιλειάδου

 • 6 maria // 19 Απριλίου, 2012 στις 23:58

  Η Brienne μου φάνηκε πολύ καλή και μάλιστα αν λάβουμε σαν δεδομένο ότι είναι δύσκολο να βρεις μια τόσο ψηλή γυναίκα όσο περιγράφεται στα βιβλία αλλά και καλή ηθοποιό. Η Margaery πάλι δεν με ενθουσίασε. Είναι πολύ μεγάλη για το ρόλο. Κανονικά θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη Sansa.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>