Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

1·Μαΐ·2012 Game of Thrones 2×05 “The Ghost of Harrenhal”

Anyone can be killed.

Έπρεπε να το περιμένουμε. Όταν κάτι φαίνεται να πάει καλά, θα χαλάσει με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο Ρένλυ είναι διατεθειμένος να συνάψει συμφωνία με τον Ρομπ. Θα του δώσει τον Βορρά με αντάλλαγμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μεγάλη μάχη με τους Λάννιστερ. Μιλάει με υπεροψία, θεωρώντας εύκολη την επερχόμενη μάχι με τον αδερφό του. Όμως πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του το smoke monster του επιτίθεται από πίσω και τον σκοτώνει. Οι υποψίες πέφτουν στην σοκαρισμένη Μπριέν, που είναι και η μοναδική μάρτυρας μαζί με την Κάτλυν. Δε βοηθάει την υπόθεση της το γεγονός ότι σκοτώνει όλους τους φρουρούς που προσπαθούν να την πιάσουν.

Η Κατ την πείθει να το σκάσουν μαζί, ώστε να μείνει ζωντανή αρκετά για να εκδικηθεί τον θάνατο του αγαπημένου της βασιλιά. Είναι αληθινή και αγνή η θλίψη της, όσο και του Σερ Λόρας. Η Μάργκαιρυ είναι πιο κυνική. Χέστηκε για τον Ρένλυ, θέλει να γίνει Η βασιλισσα, και τα μάτια του Μικροδάχτυλου γυαλίζουν από ενθουσιασμό.

Είναι προφανές πλέον ότι το μεγάλο όπλο του Στάννις είναι η Μελισάντρα. Όμως ο Ντέιβος τον προειδοποιεί για τον κίνδυνο να τον εκμεταλλεύεται για να κερδίσει τον πόλεμο για λογαριασμό της. Από την άλλη μεριά, στο Κινγκς Λάντινγκ, ο Τύριον θεωρεί βέβαιο ότι ο Τζόφρι είναι τελειωμένος. Αν δεν τον σκοτώσουν οι εχθροί του, θα τον σκοτώσουν οι δικοί του. Ωστόσο προσπαθεί να βρει τρόπο να σώσει την πόλη, και βασικά τον εαυτό του και όσους ακόμα μπορεί. Ο πατέρας του έχει πολύ καιρό να δώσει σημεία ζωής, και σε αυτό το σημείο παλεύει μόνος του. Όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ανακαλύπτει ότι οι αλχημιστές της πόλης φτιάχνουν βαρέλια με μια ειδική φωτιά που καίει τα πάντα. Ίσως είναι η ελπίδα απένταντι στα καράβια του Στάννις.

Η Άρυα ακούει διάφορα σερβίροντας στο τραπέζι του Τάιγουιν. Δυσκολεύεται να κρύψει τη χαρά της για τις επιτυχίες του αδερφού της, και όταν της ζητείται να πει τί πιστεύουν στον Βορρά για αυτόν, εκείνη τον παρουσιάζει ως μυθικό πλάσμα. Ωστόσο το κοριτσάκι έχει δει πολλά για να αφήσει την κατάσταση στα χέρια του Ρομπ. Βρίσκεται πολύ μακριά για να την προστατεύσει. Όμως βρίσκει έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Ο Ζάκεν Χ’γκαρ, ένας από τους τρεις φυλακισμένους που είχε σώσει από τη φωτιά, της υπόσχεται τρεις θανάτους για τις τρεις ζωές που γλίτωσε. Η Άρυα δε μοιάζει να τον παίρνει πολύ στα σοβαρά. Αν και η λίστα της για εκδίκηση είναι μεγάλη, εκείνη του δίνει για αρχή έναν τύπο που τον φωνάζουνε Τίνκλερ. Αργότερα βρίσκεται νεκρός, από το φάντασμα του Χάρρενχαλ.

Στο μακρινό Καρθ, η Νταινέρυς δέχεται πρόταση γάμου από τον Ζάρο Ζόαν Ντάξος, που είναι ο ίδιος που της ανοίγει τα μάτια στα αισθήματα του Τζόρα. Ο πιστός συνοδοιπόρος την προειδοποιεί να μην εμπιστευτεί τον ξένο, αλλά ήδη η Ντάνι τον βλέπει διαφορετικά. Στο μεταξύ το αξιολάτρευτο δρακάκι φτύνει μια αξιολάτρευτη φλογίτσα για να ψήσει το κρεατάκι του πριν το φάει. Δεν ξέρω για αργότερα, αλλά για την ώρα οι δράκοι είναι τέλεια pets.

Και ερχόμαστε στον Θήον. Δεν ξέρω αν είναι σαφές το σχέδιο του της μουχρίτσας και δε θα πω περισσότερα. Αλλά η κίνηση του είναι προς Βορρά.

Επιμένω ότι η σαιζόν κινείται πολύ γρήγορα, και ικανοποιητικά. Πιο απομονωμένος από την ιστοριά στο επεισόδιο ήταν ο Τζον Σνόου, σε τέτοιο βαθμό που δεν αξίζει να κάνουμε αναφορά (και ξέρεις πόσο αγαπώ Τζον Σνόου)

 


Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 Old Bear // 1 Μαΐου, 2012 στις 11:49

  Πάντως η εξέλιξη της Snow-storyline είχε κάτι σημαντικό χθες, namely ότι θα πάει με τον Halfhand και την μικρή ομάδα του για κατασκοπία-πλιάτσικο στα wildlings.

  Και ο warlock που συνάντησε η Ντάνυ είναι σημαντικός.

 • 2 Mitsos // 1 Μαΐου, 2012 στις 12:59

  Συμφωνώ με τον Mormont από πάνω. Σημαντικό αυτό για τον Γιαννάκη Χιώνη.

 • 3 Jad // 2 Μαΐου, 2012 στις 17:38

  …Το καλυτερο επεισοδιο για εμενα,μεχρι τωρα…Αν αρχισει να “τελειωνει μια-μια τις υποθεσεις του,βλεπω τον 2ο κυκλο να τελειωνει με πολλαπλα “μπαμ”…

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>