Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

28·Μαΐ·2012 Game of Thrones 2×08 “The Prince of Winterfell”

– We could throw books at his men.
– We don’t have that many books.

Ποιός είναι ο πρίγκηπας του Γουίντερφελ; Είναι ο Μπρον, που τελικά είναι ακόμα ζωντανός και κρύβεται στα υπόγεια του κάστρου του; Είναι ο Θήον, που έχει λυσσάξει να το κάνει δικό του; Η σκηνή με την αδερφή του είναι αποκαλυπτική. Οι Γκρέιτζοϊ δεν έχουν καμια δουλειά τόσο μακριά από τη θάλασσα. Είναι αναπόφευκτα τα αντίποινα του Ρομπ, και κανείς δε θα είναι δίπλα του να τον υπερασπιστεί. Ο Θήον δεν ακούει τίποτα.

Επειδή ο Τζέιμι είναι σπουδαίος χαρακτήρας και είναι κρίμα να τον κρατάμε σε μια φυλακή ολάκερη σαιζόν, είπαμε να επισπεύσουμε λίγο τα πράγματα. Η Κατ τον άφησε να φύγει μαζί με την Μπριέν, γιατί σκέφτηκε ότι έτσι προστατεύει τις κόρες της που (νομίζει ότι) βρίσκονται στο Κινγκς Λάντινγκ. Ο Ρομπ της βάζει τις φωνές και την κατηγορεί για προδοσία, και εδώ που τα λέμε έχει δίκιο. Αψυχολόγητη κίνηση. Ωστόσο οι περιπέτειες του Τζέιμι και της Μπριέν είναι χρυσάφι, και εύχομαι να είναι μακρύς ο δρόμος.

Ο Τύριον σπάει το κεφάλι του να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει την επερχόμενη επίθεση του Στάννις. Φοβάται την πολιορκία του Κινγκς Λάντινγκ, και δικαίως. Ο Στάννις διηγείται στον Ντέιβος την τελευταία του εμπειρία από πολιορκία, και πως έτρωγαν άλογα, σκυλιά, γάτες και ποντίκια για να επιζήσουν, και μας βάζει στο κλίμα. Τώρα βρίσκεται από την άλλη πλευρά του τείχους και τον τρώει το παράπονο γιατί δεν τον εκτιμούν όπως του αξίζει.

Μέσα σε όλα ο Τύριον έχει να χειριστεί και την αδερφή του, που τον μισεί παράφορα. Νομίζει ότι έχει βρει την ερωμένη του και απειλεί ότι θα της κάνει κακό, όμως οι πληροφορίες της είναι λάθος και έχει συλλάβει τη Ρος. Να δούμε τι άλλο θα τραβήξει αυτή η κοπέλα.

Ο Τάιγουιν ξεκινάει να επιτεθεί στον Ρομπ και τους βορείους του, και η Άρυα συνειδητοποιεί ότι είναι καιρός να την κάνει σιγά σιγά. Χειρίζεται με αριστοτεχνικό τρόπο τον Ζάκεν Χ’γκαρ για να τη βοηθήσει να δραπετεύσει μαζί με τους φίλους της από το Χάρρενχαλ. Δεν είχε φανταστεί πόσο αίμα θα χυθεί για χάρη της, αλλά δεν έχει επιλογή.

Ικανοποιώντας την λαχτάρα του κοινού για καταδικασμένους έρωτες, έχουμε τον Ρομπ και την Ταλίσα. Μικρά παιδιά, βράζει το αίμα τους, όμως ο Ρόμπ πρέπει να παντρευτεί μια Φρέυ, όπως δεν παραλείπει να μας θυμίζει κάθε τόσο. Ακούει Τζον Σνόου;

Δεν ξέρω αν μόνο η δική μου υπομονή έχει εξαντληθεί με την Νταινέρυς. Αυτό το “my dragons” είναι το καινούριο “they took my son”. Είναι λίγο προβληματικό που είναι τόσο μακριά από την δράση.

Τώρα το μόνο που θέλω να δω είναι ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΠΛΑΚΓΟΥΟΤΕΡ.

 • Επέτρεψα το σχόλιο που αποκάλυπτε ότι τα καμμένα παιδάκι δεν ήταν ο Μπρον και ο Ρίκον επειδή το θεώρησα πρόβλεψη και όχι σπόιλερ από αναγνώστη των βιβλίων. Το δεύτερο έχω παρακαλέσει να μη γίνεται.
 • Το κείμενο για το σημερινό επεισόδιο “Blackwater” θα ανέβει αργά το βράδυ. Κρατήστε τα σχόλια σας για εκεί.

Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: 4 Σχόλια


4 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 george // 29 Μαΐου, 2012 στις 13:51

  Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία! Πρόβλεψη ήταν 🙂

 • 2 Alex // 29 Μαΐου, 2012 στις 16:22

  Ο χαρακτηρισμός της Κατ στην σειρά είναι απαράδεκτος, κατά τη γνώμη μου. Την έχουν περιορίσει στο ρόλο της μαμάς και τίποτα παραπάνω.

 • 3 couchpotato // 29 Μαΐου, 2012 στις 17:58

  @Alex Ενδιαφέρον. Γιατί το λες αυτό; Βλέπω ότι τη σέβονται και την ακούνε, έχει στρατηγική σκέψη, και κρατιέται μια χαρά αν σκεφτείς την κατάσταση που βρίσκονται τα παιδιά της. Φαντάζεσαι την ελληνίδα μάνα στη θέση της;

 • 4 Alex // 29 Μαΐου, 2012 στις 22:38

  Έδωσαν μία από τις καλύτερες στρατηγικές ιδέες της (συμμαχία Στάννις-Ρένλυ) στον Ρομπ. Η Κατ του βιβλίου παλεύει με νύχια και με δόντια να ακουστεί και να παραμείνει στο πλευρό του Ρομπ ως σύμβουλος ενώ ο Ρομπ και οι υπόλοιποι σύμβουλοί του της το ξεκαθαρίζουν ότι δεν τη θέλουν εκεί. Η Κάτλυν της σειράς, από την άλλη, μας θυμίζει συνέχεια ότι θέλει να γυρίσει στο Γουίντερφελ με τα μικρά, όπου υποτίθεται ότι είναι και καλά η θέση της.

  Και αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Μικρολεπτομέρειες, βέβαια, αλλά μαζεμένες μου δίνουν την εντύπωση ότι ρίχνουν την Κατ για να φανεί ο Ρομπ καλύτερος.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>