Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

17·Νοέ·2012 Dexter 7×07 “Chemistry”

You’re gonna regret sharing that with me.

Νιώθει μια χημεία ο Ντέξτερ με τη Χάννα. Ξέρει ότι δεν πρέπει, αλλά δεν μπορεί να της αντισταθεί. “Μπορεί να είναι… αγάπη;” αναρωτιέται.

Για αγάπη μίλησε πρώτη φορά στη Ρίτα, που ήταν πολύ καλή επιρροή και μαζί της άλλαξε πολύ. Άρχισε να ανοίγεται και να κινείται με λιγότερη δυσκολία στην κοινωνία. Η Λάιλα ήταν μια περίπτωση παρόμοια με την τωρινή. Τότε (στη δεύτερη σαιζόν) ο Ντέξτερ ήταν πολύ διαφορετικός και η επιμονή και η τρέλλα της σέξι Λέιλα του κάλυψε ανάγκες που αγνοούσε. Μετά τον χαμό και της Ρίτα, η Λούμεν έπαιξε το ρόλο της συνεταίρου στο έγκλημα. της γυναίκας με την οποία θα μπορέσει να είναι απόλυτα ειλικρινής. Ούτε αυτό τελικά προχώρησε. Η περίπτωση της Χάνα θυμίζει πιο πολύ τη Λάιλα. Ωστόσο δεν υπάρχει για το character development του Ντέξτερ, αλλά της Ντεμπ.

Η εσωτερική πάλη της Ντεμπ εξαιτίας των τρομακτικών αποκαλύψεων του αδερφού της που δεν έχουν τέλος είναι το καλύτερο στοιχείο της φετινής σαιζόν. Κλονίζεται η πίστη της σε ό,τι γνωρίζει για το καλό και το κακό. Τον καλύπτει έμπρακτα και μισεί τον εαυτό της γι αυτό. Μέχρι τώρα ισχυρίζεται ότι ωστόσο δεν δέχεται αυτό που είναι. Τώρα του ζητάει να “κάνει αυτό που κάνει” στη Χάνα. Έτσι προκαλείται μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκρουση.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι ο θεατής δεν έχει αρκετή καθοδήγηση για το τι να αισθανθεί και ποιον να υποστηρίξει. Δεν είναι καθόλου σαφές. Και η Ιβόν Στραχόφσκι είναι τόσο μα τόσο καλή στο ρόλο της. Ο τρόπος που διηγείται τον πρώτο της φόνο βάζοντας τα κλάμματα είναι άψογος. Ειδικά όταν μαθαίνουμε αργότερα ότι στο μεταξύ δηλητηρίαζε τον συγγραφέα στον οποίο έκλαιγε, αναρωτιόμαστε τι είδους τέρας είναι και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα. Από την άλλη είναι μια σημαντική στιγμή για τα δύο αδέρφια, που θα σημάνει μια νέα σελίδα στη σχέση τους.

Σαν επεισόδιο βέβαια δεν έλεγε και πολλά, και το voiceover ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό (α λα παλαιά). Όμως μου αρέσει το που το πάνε.


Tags: Dexter · Κριτική, Σχόλια: 2 Σχόλια


2 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 aris // 17 Νοεμβρίου, 2012 στις 15:55

  Νομίζω ότι πάει σιγά σιγά στο να αποκαλυπτεί όλη η αλήθεια για τον Dexter. Εμ δε γίνεται να τη γλυτώνει συνέχεια. Στεναχωριέμαι μόνο για την Ντεμπ. Τι έχει περάσει αυτό το κορίτσι. Και σε λίγο θα χάσει πάλι άλλον ένα άνθρωπο που αγαπά, όπως γίνεται συνέχεια στη ζωή της. Ίσως για αυτό να τον προστατεύει παρόλο που είναι ενάντια στις αρχές της. ο Ντέξερ έιναι το μόνο κοντινό τησ πρόσωπο που της έχει απομείνει.

 • 2 Nancy // 22 Νοεμβρίου, 2012 στις 13:38

  ‘Εχουμε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο η Λαγκουέρτα να αρχίσει να υποψιάζεται την Ντεμπ για “Bay Harbor Butcher”?
  Νταξει…τρελό δεν λεω,αλλά η στάση της απέναντι στην έρευνα της Λαγκουέρτα είναι τελείως αδιάφορη και “ένοχη”..
  Άσε που η Ντεμπ με όλα αυτα που έχει περάσει θα αυτοκτονήσει στο τέλος..!!
  Πάντως ανυπομονώ για το πώς θα τελειώσουν..Η φυλακή δεν είναι για τον Ντέξτερ…θα ξενερώσω πολύ αν ετσι τελειώσει..!
  Εκτός και αν τον σώσει πάλι η Χαν (όπως τον είχε σώσει η Λάιλα)δηλητηριάζοντάς τους ΟΛΟΥΣ..
  χαχαχαχα

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>