Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

22·Νοέ·2012 Dexter 7×08 “Argentina”

We’re outsiders, you and I.

Το χειρότερο plot point του σύμπαντος ήταν τα ερωτικά αισθήματα της Ντεμπ για τον Ντεξτερ. Ήταν το σημείο που η σειρά ξεπέρασε κάθε όριο, jumped the shark που λένε. Mε τις πιο σημαντικές εξελίξεις που μεσολάβησαν είχα ελπίσει ότι το ξεπεράσαμε, αλλά οι σεναριογράφοι είχαν αντίθετη άποψη. Θεώρησαν ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η συνέπεια. Που είναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά καμιά φορά πρέπει απλά να μαζεύεις τα λάθη σου.

Στο τελευταίο επεισόδιο λοιπόν θυμηθήκαμε τα παιδιά του Ντέξτερ και τον έρωτα της Ντεμπ.

Στη σκηνή που καταρρέει και ομολογεί ότι γούσταρε τον αδερφό της, η Ντεμπ δε βγάζει και πολύ νόημα. Είχε αισθήματα, αλλά δεν έχει τώρα, αλλά ζηλεύει και τη Χάνα, που αρνείται να τη σκοτώσει ο Ντέξτερ γιατί κάνει σεξ μαζί της. Και όλα αυτά ενώ φιλοξενεί τα παιδιά του, και ανίψια της, και ποιος ξέρει τι περίεργες συνδέσεις έκανε το μυαλό της περί οικογένειας. Μάλλον πρέπει να τη δει κάποιος.

Ο Ντέξτερ πάντως δεν το αντιμετώπισε καθόλου, σηκώθηκε και πήγε στη Χάνα.

Από την άλλη ο Άιζακ έχει ορκιστεί να σκοτώσει το Ντέξτερ, και κυνηγιούνται ποιος θα προλάβει να φάει τον άλλο. Η εμμονή του δεν έχει περάσει απαρατήρητη στη συμμορία του, και πλέον τους δημιουργεί πρακτικά προβλήματα. Ώρα για ανταρσία λοιπόν. Ίσως τελικά καθαριστούν μεταξύ τους. Αν και κάτι μου λέει ότι θα την πληρώσει ο Κουίν, που εξαναγκάζεται από τους ίδιους να κάνει μια τελευταία βρωμοδουλειά.

Όπως είναι φανερό είχα θέμα με το επεισόδιο, αν και σε γενικές γραμμές και ευχάριστο ήταν, και την υπόθεση προχώρησε. Μέχρι και η Λαγκουέρτα κατάφερε να μην είναι ενοχλητική (και στένεψε τον κλοιό γύρω από τον Ντέξτερ)


Tags: Dexter · Κριτική, Σχόλια: 3 Σχόλια


3 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 antwnis // 23 Νοεμβρίου, 2012 στις 13:46

  Δυστυχώς η επαναφορά των παιδιών μοιάζει λίγο άκαιρη όπως και ο έρωτας της Ντεμπ. Κατά τα άλλα εμένα μου άρεσε πολύ η σκηνή του Ντέξτερ με τον Άιζακ. Ειλικρίνεια μεταξύ δολοφόνων. Επίσης απορία που θα καταλήξει η ιστορία με τη Χάνα.Η ιστορία δείχνει ότι οι σχέσεις του Ντέξτερ δεν έχουν μέλλον. Σε κάθε σκηνή μεταξύ τους νιώθω ότι κάτι θα γίνει και ο ένας θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον άλλον.
  Αν θυμάται κάποιος να μας πει -αν θυμάται- που αναφέρεται το στοιχείο που βρίσκει η Λαγκουέρτα

 • 2 Nancy // 23 Νοεμβρίου, 2012 στις 20:58

  ΕπεισοδιΑΡΑ!!!Εξελίξεις!Εξελίξεις!Επιτέλους!!Τα παιδιά επέστρεψαν,που σημαίνει ότι συνταρακτικό ετοιμάζουν οι σεναριογράφοι για το τέλος της σειράς..!Και όλοι ξέρουμε πόσο πολύ εγείρουν το συναίσθημα τα παιδιά σ’αυτή τη σειρά!Βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο τα παιδιά κινδυνεύουν από τον Άιζακ ή από τη Χαν (η οποία φυσικά και ζήλεψε την οικογένεια του Ντεξτερ στην παραλία).’Οσο αφορά τον Άιζακ και το love-story του,ΑΥΤΟ θεωρώ ότι ήταν το χειρότερο plot point που θα μπορούσαν να σκεφτούν.Επίσης,η ειρωνία δεν υπάρχει…Ένας serial-killer και ένας Ουκρανός γκέι δολοφόνος να συζητούν χαλαρά πίνοντας το ποτάκι τους σε γκέι μπαρ ποιός θα σκοτώσει ποιον πρώτο.Τα συναισθήματα της Ντεμπ είναι οοοο,τι να΄ναι…Πρέπει όντως να την δει κάποιος και σύντομα!!Ο Ντέξτερ μου φαίνεται πολύ επαναλαμβανόμενος στις πράξεις του…Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν του αρέσει όλη αυτή η cosy ατμόσφαιρα του σπιτιού και της οικογένειας αφού ξέρει ότι με τα άτομα που τον ¨αποδέχονται για αυτό που είναι” δεν έχει μέλλον..!Και κάτι μου λέει ότι η Χαν,αν δεν κάνει κακό στον Ντέξτερ τότε θα τον βοηθήσει όπως η Λάιλα..Η Λαγκουέρτα τι βρήκε ούτε εγώ κατάλαβα..
  Αναμένουμε το επόμενο…..

 • 3 maksek // 27 Νοεμβρίου, 2012 στις 16:28

  Χωρίς να είμαι και σίγουρος, η Λαγκουέρτα βρήκε τα στοιχεία του ελλιμενισμού του σκάφους του Ντέξτερ, στον βάλτο με τις καλύβες όπου είχε γίνει το σκηνικό με τον αστυνομικό και γκόμενο της Λαγκουέρτα, στον οποίο ο Ντεξ φόρτωσε τους φόνους και στο τέλος σκότωσε.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>