Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

11·Δεκ·2012 Homeland 2×11 “In Memoriam”

(scoffs)

Δεν είναι παράλογο να κάνεις την πρωταγωνίστρια σου καλή στη δουλειά της. Όμως υπάρχει διαφορά από το να την κάνεις υπερήρωα. Αυτό που γίνεται με την Κάρι έχει περάσει κάθε φαντασία. Όσοι επαγγελματίες και αν έχουν προηγηθεί, είναι η Κάρι εκείνη που θα βρει πού κρύβεται ο Αμπού Ναζίρ. Και αυτό αφού πρώτα έχει κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Και εξακολουθούν να την ακούνε. Και έχει δίκιο. Και ξεμένει με έναν μόνο τύπο και ο Ναζίρ τον σκοτώνει και της επιττίθεται πάλι (σαν δεν ντρέπεται, έγκυο γυναίκα). Όλες οι σκηνές στην αποθήκη ήταν μια ανοησία, από το προηγούμενο επεισόδιο κιόλας.

Με τον Αμπού Ναζίρ νεκρό ο Μπρόντι είναι ασφαλής απ’ όσο μπορεί να γνωρίζει η CIA. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα επιμείνει ο Έστες στη διαταγή της δολοφονίας του, αλλά και με ποιόν τρόπο προτίθεται να το παρουσιάσει. Δεν παύει να είναι γερουσιαστής, και η αποκάλυψη του ρόλου του δε θα κάνει καλό σε κανέναν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο Μπρόντι μοιάζει τελειωμένος. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που επέλεξε να εγκαταλείψει την οικογένεια του για να είναι με την Κάρι, είναι προφανές ότι η ευτυχία δεν είναι στα χαρτιά γι αυτόν.

Ύστερα έχουμε και την Ντέινα, την αγαπημένη ορισμένων από εσάς (με εισαγωγικά ή χωρίς).Τι ζήτησε το κορίτσι. Λίγο γάλα.

Έχω και θετικά να πω για το επεισόδιο. Η αντίδραση της Ρόγια στην ανάκριση για παράδειγμα. Ή η σκηνή του χωρισμού. Σαν να είναι γραμμένες από διαφορετικό άνθρωπο από το υπόλοιπο επεισόδιο, αυτές οι σκηνές είναι  συνεπείς με τους χαρακτήρες και όσο πρέπει αναπάντεχες.

Κάτω τα χέρια απ’τον Σωλ.


Tags: Homeland · Κριτική, Σχόλια: 7 Σχόλια


7 Σχόλια μέχρι τώρα

 • 1 ΣΩΛ ΣΑΠΟΡΤΕΡΕΡΣ // 11 Δεκεμβρίου, 2012 στις 23:09

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΩΩΩΩΩΩΛ

 • 2 Gia // 11 Δεκεμβρίου, 2012 στις 23:18

  Διαβάζω τα ποστ σου πριν δω τα επεισόδια εσχάτως, και δεν με νοιάζει καν για τα spoilers. Νομίζω ότι κάτι λέει αυτό για τη σειρά. Ελπίζω να το ξαναπιάσουν το νήμα γιατί κάνει νερά τελευταία.

 • 3 Nucky // 12 Δεκεμβρίου, 2012 στις 00:49

  Συμπαθές επεισόδιο, για μένα σώζει λίγο την παρτίδα σε σχέση με τις προηγούμενες υπερβολές. Γενικά είναι μια σειρά που παίρνει γενναίες αποφάσεις, όπως έχεις γράψει και παλιότερα θα μπορούσαν την υπόθεση να την τραβήξουν κι άλλο αλλά παρ’όλα αυτά οι συντελεστές δε διστάζουν να δίνουν σαφή άλματα στην ιστορία. Επειδή δε μου αρέσουν τα ειδύλλια περιμένω με τη 3η σεζόν καινούριο κυνηγητό.

 • 4 Gia // 12 Δεκεμβρίου, 2012 στις 22:13

  UPDATE: Το είχα πει ” αν κρίνω από το φινάλε της πρώτης σαιζόν,φοβάμαι ότι για να βγει τρίτη ο Μπροντυ &η Κάρυ θα κλεφτούν με φόντο το ηλιοβασίλεμα”

  Τόσο αξιοπρεπής χωρισμός!!! Και θα γλιτώσουμε και από τη Dana επιτέλους!

  Μία ερώτηση: Πού ξέρουμε ότι είναι έγκυος, έχασα κάτι?

 • 5 couchpotato // 13 Δεκεμβρίου, 2012 στις 10:48

  @Gia Η Κλαιρ Ντέινς είναι έγκυος, για την Κάρι δεν ξέρω κάτι…

 • 6 starman9 // 13 Δεκεμβρίου, 2012 στις 11:59

  Το ενδιαφέρον τώρα περιορίζεται για το πώς θα γίνει η φέφυρα για το S03. Πάντως όσο να πεις είναι ένα anticlimax, όχι τόσο από την εξολόθρευση του Nasir όσο από τον -πολύ κακό για το τίποτα- τρόπο. Να μην πω εδώ και όλα τα περτιττά bystories με προεξάρχον το hit’n’run με όλες τις συνέπειες στην συμπαθή Dana.

 • 7 antwnis // 13 Δεκεμβρίου, 2012 στις 19:10

  2 ήταν για μένα τα προβληματικά στοιχεία. Μετά το 2ο επεισόδιο ξεχάστηκε τελείως το θέμα της ψυχικής διαταραχής της Κάρι που καθόρισε το χαρακτήρα της. Η ψυχική της ανισορροπία καθόριζε σημαντικά το χαρακτήρα της και επηρέαζε και τις επιλογές της. Τώρα ο Μπρόντι ξεχάσαμε ότι είναι Μωαμεθανός. Το στοιχείο αυτό <> και ξεχάστηκε. Τέλος,η σειρά έχει πρόβλημα όταν ασχολείται με σκηνές δράσης. Η καταδίωξη του Ναζίρ σε αυτό το επεισόδιο ήταν κάτω του μετρίου.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>