Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

9·Απρ·2013 Game of Thrones 3×02 “Dark Wings, Dark Words”

I think you lost this war the day you married her.

Είναι ένα μεγάλο επεισόδιο για τη Μάργκαιρυ. Γνωρίζουμε την τετραπέρατη γιαγιά της, για την οποία στα ίντερνετς λένε “επιτέλους του Game of Thrones απέκτησε τη δική του Dowager Countess.” Η παρομοίωση είναι επιτυχημένη, μια που η τετραπέρατη γιαγιά χειρίζεται τους υπηρέτες με άνεση, ενώ αποσπά από τη Σάνσα την πολύτιμη πληροφορία: ο Τζόφρι είναι ένα τέρας. Αυτό δεν την ταράζει καθόλου. Εξακολουθεί να στηρίζει τον γάμο με την εγγονή της, αφού η εγγονή είναι εξίσου τετραπέρατη. Είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που καταφέρνει να χειριστεί τον Τζόφρι και να τον φέρει με τα νερά της. Σε μια σκηνή της μαθαίνει να σκοπεύει με ένα ωραίο, νέο όπλο, ένα τόξο που όλοι οι θεατές φώναζαν στην οθόνη να το τρέψει προς τον αρραβωνιαστικό της. Αλλά δεν.

Κατά τα άλλα σήμερα όλοι θυμούνται και συζητούν για τον Ρένλυ. Τι δουλειά είχε να διεκδικήσει το θρόνο, αν του άρεσαν οι άντρες, γιατί δεν έκανε διάδοχο…  Ο Τζέιμι πάντως δεν κρίνει. “I don’t blame him, and I don’t blame you either. You don’t get to choose who you love.” Όμορφες κουβέντες, αν δεν υπήρχε αυτό το θεματάκι με την αιμομιξία.

Ο καθένας έχει σίγουρα έναν αγαπημένο ήρωα και μια ιστορία που προτιμάει. Για μένα είναι εκείνη του Τζέιμι και η Μπριέν. Εκείνος μιλάει ακατάπαυστα και προσπαθεί να καταλάβει, και κυρίως να φέρει σύγχυση στη δεσμώτη του. Το αταίριαστο ζευγάρι είναι απολαυστικό. Μέσα από τα πολλά που λέει, σιγά σιγά καταλαβαίνουμε και τον Τζέιμι περισσότερο. Επίσης βλέπουμε στα μάτια του ότι όσο περνάει η ώρα τη σέβεται περισσότερο. Ειδικά αφού τον κερδίζει στη μονομαχία.

Η αγαπημένη του κοινού Άρυα περιπλανιέται στα δάση με τον Τζέντρυ και τον Πίτα, τους συντρόφους με τους οποίους απέδρασε από το Χάρρενχαλ. Έχουν το γενικό σχέδιο να πάνε προς το Ρίβερραν, όμως δεν είναι και σίγουροι πώς θα το πραγματοποιήσουν. Στο δρόμο συναντούν τον Θόρος του Μυρ και τους φίλους του. Δεν είναι αμέσως σαφές τι πρόθεση έχει για την τύχη τους. Το θετικό είναι ότι δεν αναγνωρίζουν την Άρυα, μέχρι που μπαίνει μέσα το Κυνηγόσκυλο. Τασάκι το Γουέστερος.

Ωραίος ο τρόπος εισαγωγής του Τζότζεν και της Μήρα στην ιστορία. (στο βιβλίο είναι διαφορετικά) Το θέμα προχωράει λίγο γρήγορα και ο Μπραν δέχεται αμέσως ότι έχει το χάρισμα να βλέπει γεγονότα που γίνονται μακριά, έγιναν στο παρελθόν, ή θα γίνουν στο μέλλον Επίσης να σημειώσω ότι δεν ξέρω τι τρώει το αγοράκι, αλλά ο Μπραν έγινε διπλός μέσα στο καλοκαίρι.

Να κάνουμε και μια γρήγορη αναφορά στον Θήον. Τον θυμάστε το Θήον ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ; Είναι ζωντανός και κάποιοι τον βασανίζουν και τον ρωτούν τι το ήθελε το Γουίντερφελ και αν είχα καλό σκοπό.

Θέλω να κλείσω με μια σκηνή που δε θυμάμαι από το βιβλίο, και μου αλλάζει την εικόνα που είχα για την Κάτλυν. Είναι εκείνη όπου μιλάει για τον Τζον Σνόου, και ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει μετανιωμένη για το πως του φέρθηκε. Είναι μια σαφής επιλογή των δημιουργών να εξιλεώσουν την Κατ, που παρά τα δεινά που την έχουν βρει εξακολουθεί να κρατάει το κοινό σε απόσταση. Τώρα, στο δρόμο για να θάψει τον πατέρα της, θυμάται ότι όχι μόνο δε στάθηκε στον Τζον σαν μάνα, αλλά ευχήθηκε το θάνατό του. Και μετανιώνει.

Το δεύτερο επεισόδιο είναι σαφώς βελτιωμένο, αφού κινεί την υπόθεση μπροστά. Βέβαια πέφτει πολλή κουβέντα, που δεν κοστίζει και πολλά. Οι νέες προσθήκες στο καστ είναι εξαιρετικές όπως πάντα.

 


Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 Dikaios // 9 Απριλίου, 2013 στις 10:47

    Πάντως έχει αρχίσει να σιγά σιγά να ξεφεύγει από τα βιβλία ειδικά όταν ο 1ος κύκλος είναι τόσο πιστός στο βιβλίο.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>