Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

20·Μάι·2014 Game of Thrones 4×07 “Mockingbird”

I suppose I’ll have to kill the Mountain myself and won’t that make for a great song

got-4x07

Ο Τύριον ψάχνει εναγωνίως τον άνθρωπο που θα τον εκπροσωπήσει στη μονομαχία για τη ζωή του. Η Σέρσεϊ έχει επιλέξει τον δικό της εκπρόσωπο, και δεν είναι άλλος από το Βουνό. Ο Τζέιμι δεν έχει αποκτήσει ακόμα αρκετή δεξιοτεχνία στο αριστερό χέρι και η προσπάθεια να τον αντιμετωπίσει θα ήταν αυτοκτονία. Η επόμενη λογική επιλογή είναι ο Μπρον, που όμως αρνείται επίσης. Η Σέρσεϊ τον προσέγγισε πρώτη και του έταξε έναν συμφέροντα γάμο. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής, και λέει στον Τύριον ότι είναι φίλος, αλλά αγαπά τη ζωή του περισσότερο. Το να αντιμετωπίσει κανείς επιτυχώς το Βουνό είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Ο Τύριον έχει ξεμείνει από επιλογές, όμως το επόμενο επεισόδιο ονομάζεται The Mountain and the Viper. Είναι μια έξοχη ευκαιρία για τον Όμπεριν να πάρει την εκδίκηση του, και προσφέρεται.

Αν δεν αναγνώρισες το Βουνό, δε σε αδικώ. Είναι ο τρίτος ηθοποιός που δοκιμάζεται στο ρόλο του θηριώδους Κρέγκορ Κλεγκέιν. Ο Ισλανδός Hafþór Júlíus Björnsson έχει ύψος 2,06 και ζυγίζει 190 κιλά. Λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς για τον δυνατότερο άνθρωπο στον κόσμο, όπου φέτος κατέχει τη δεύτερη θέση. Έχει ψευδώνυμο “Θορ”. Τους παρακολουθούσα κάποτε αυτούς τους αγώνες. Είναι πολύ εντυπωσιακοί.

Ο άλλος αδερφός Κλεγκέιν διδάσκει στην Άρυα τη δολοφονία ως εκδήλωση οίκτου.

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι ο καινούριος Ντάριο Ναχάρις είναι ο Καλ από το Orphan Black (ή το αντίστροφο). Με τα πολλά ρίχνει την Ντάνι, και επίσης την πείθει να τον στείλει να πολεμήσει. Αργότερα ο Τζόρα, θέτοντας σε έλεγχο τη ζήλια του, την πείθει να μην είναι τόσο σκληρή στην πολιτική της. Τελικά η αποστολή στη Γιουνκάι θα περιλαμβάνει και τον τύπο που είχε παρακαλέσει να θάψει τον πατέρα του στο προηγούμενο επεισόδιο, και θα δώσουν επιλογή στους άρχοντες της πόλης. Ή θα αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στους σκλάβους, ή θα πεθάνουν.

Η Σάνσα φτιάχνει το Γουίντερφελ στο χιόνι, και ανησυχεί ότι έχει αρχίσει να λησμονεί τις λεπτομέρειες. Βρήκε άνθρωπο να μιλήσει γι αυτό, τον ξάδερφο και μνηστήρα της Ρόμπιν. Σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μπράβο στο κάστινγκ αυτής της σειράς που βρίσκει τα πιο αντιπαθητικά παιδάκια – και ύστερα τα φέρνει στο δρόμο της Σάνσα. Ακόμα και η δική της υπομονή έχει αρχίσει να τελειώνει, και χτυπάει το κακομαθημένο αγόρι χωρίς σπουδαίο λόγο. Ο Λεπτοδάχτυλος εμφανίζεται από το πουθενά και της λέει ξανά να μη φοβάται τίποτα και ότι θα την προστατεύσει. Ότι λάτρευε τη μητέρα της και αν είχαν έρθει αλλιώς τα πράγματα θα μπορούσε να είναι κόρη του. Όμως δεν είναι και είναι κούκλα. Και τη φιλάει.

Επειδή μάλλον το σπίτι είναι πολύ μικρό και πέφτουν ο ένας συνέχεια πάνω στον άλλο, μάρτυρας του σκανδαλώδους φιλιού γίνεται η Λάισα, και δεν το παίρνει καλά. Απείλησε την ανιψιά της ότι θα τη ρίξει σε αυτή την καταπληκτική τρύπα που επιμένουν να έχουν αφύλαχτη στη μέση της αίθουσας του θρόνου. Δεν πρόλαβε όμως, αφού ο Πέτυρ μεσολάβησε και έσπρωξε την ίδια στο κενό.

Και κλείνουμε με την άλλη διαταραγμένη προσωπικότητα, την κυρία του Στάνις. Πάει να πείσει τη Μελισάντρα ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρουν μαζί τους τη Σιρίν στο Κινγκς Λάντινγκ, γιατί είναι αιρετική και θα τους σπάσει τα νεύρα. Όμως η Μέλι δε συμφωνεί. Λέει ότι θα τη χρειαστεί ο θεός της. Το καημένο κορίτσι.

Το επεισόδιο ονομάζεται Mockinbird = κότσυφας, που είναι το σύμβολο του λόρδου Μπέλις. Αυθόρμητα θυμήθηκα και το παρακάτω από το μυθιστόρημα To Kill a Mockingbird (spoiler: είναι αμαρτία)

You never really understand a person until you consider things from his point of view… until you climb into his skin and walk around in it.

Κάπου εκεί κινούνται οι φιλοσοφικές συζητήσεις των ηρώων μας σε αυτή την ώρα του Game of Thrones. Οι πράξεις μας ορίζουν, και ότι έχουμε κάνει το κουβαλάμε μέσα μας. Ωστόσο είμαστε ελεύθεροι να το αλλάξουμε και να κάνουμε διαφορετικές επιλογές. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο έμπειρος Τζόρα.

Υπομονή, γιατί το επόμενο επεισόδιο (η μονομαχία!) θα προβληθεί σε 2 βδομάδες.


Tags: Game of Thrones · τρέιλερ, Σχόλια: 1 Σχόλιο


1 Σχόλιο μέχρι τώρα

  • 1 kristina // 21 Μαΐου, 2014 στις 00:02

    Από τον πισινό του το κατάλαβες ε; και’γω μόλίς τον είδα (τον πισινό) είπα ο Καλ από το orphan black χαχαχαχαχα 😛

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>