Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

20·Ιούν·2014 Game of Thrones 4×10 “The Children”

I can pay.

got-4x10

Είναι το season finale, και γίνονται πράγματα.

Ο Τζον Σνόου φτάνει στο στρατόπεδο του Μανς Ρέιντερ και οι δύο άντρες αρχίζουν να συζητούν. Πίνουν στην μνήμη των πεσόντων, αρχίζοντας από την Ύγκριντ.Ο Μανς δηλώνει εντυπωσιασμένος με την αποτελεσματικότητα της Φρουράς, και έχει μια πρόταση. Αν απλά τους ανοίξουν τις πύλες δε θα ανοίξει ρουθούνι. Βλέπεις, winter is coming και ο Βορράς δεν είναι ασφαλής. Ο Τζον δεν είναι εκεί να διαπραγματευτεί αλλά να σκοτώσει. Πριν προλάβει να κάνει κίνηση οι Άγριοι δέχονται επίθεση από οργανωμένο στρατό. Παραδίνονται γρήγορα στου άντρες του Στάννις Μπαράθεον.

Ο Στάννις είναι ψυχρός και λίγο σαλεμένος, κάποια πράγματα τα σέβεται. Εκτιμά το γεγονός ότι ο Τζον είναι γιος του Νεντ Σταρκ, και ακούει τη συμβουλή του να μη σκοτώσει τον Μανς, αλλά να τον φυλακίσει. Πριν πέσει η νύχτα καίνε τα πτώματα, μαζί και της Ύγκριντ.

Η Νταινέρυς συνεχίζει να δέχεται σε ακρόαση πολίτες που της μαυρίζουν της ψυχή. Ο πρώτος θέλει να γυρίσει το αφεντικό του γιατί τουλάχιστον εκεί είχε ζωή. Ήταν δάσκαλος σε μια οικογένεια και αγαπούσε τη δουλειά του και τα παιδιά. Τώρα είναι άστεγος. Ο δεύτερος της φέρνει το απανθρακωμένο σώμα της τρίχρονης κορούλας του, τελευταίο θύμα των δράκων. Η ιστορία της Ντάνι για τη σαιζόν ολοκληρώνεται αλυσοδένοντας τα παιδιά της. Έχουν μεγαλώσει υπερβολικά και είναι επικίνδυνοι.

Από τη μια απομόνωση στην άλλη και στον Μπραν, που ολοκληρώνει το ταξίδι του. Στην τελική ευθεία η παρέα δέχεται επίθεση από σκελετούς-ζόμπι, σε μια πολύ εντυπωσιακή σκηνή. Δυστυχώς δεν είναι χωρίς απώλειες, αφού χάνεται ο Τζότζεν. Οι λοιποί σώζονται από ένα “παιδί” που τους φέρνει οδηγεί σε μια σπηλιά όπου γνωρίζουν το κοράκι με τα τρία μάτια. Ο Μπραν τον ρωτάει αν θα περπατήσει ξανά, και μαθαίνει ότι όχι, αλλά θα πετάξει. Αυτή ήταν μια πολύ παράξενη παράγραφος.

Δεν ήταν μια καλή Ημέρα του Πατέρα για τον Τάιγουιν. Πρώτα  τον επισκέπτεται η κόρη του αποφασισμένη να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Του λέει ότι δεν θα προχωρήσει στον γάμο που κανονίζεται γιατί είναι ερωτευμένη με τον αδερφό της και θα μείνει κοντά του. Ο Τάιγουιν δεν το πιστεύει, αλλά κατά βάθος το πιστεύει. Ύστερα πάει στην τουαλέτα.

Ο Τζέιμι συνωμοτεί με τον Βάρυς για να φυγαδεύσουν επιτέλους τον Τύριον. Εκείνος αντί να φύγει τρέχοντας κάνει μια παράκαμψη προς το υπνοδωμάτιο του πατέρα του, όπου βρίσκει την Σέϊ. Θολώνει. Στην πάλη που ακολουθεί καταλήγει να την πνίξει με το ίδιο της το περιδέραιο. Συγκλονισμένος παίρνει το τόξο του Τζόφρι και ψάχνει το παλάτι για τον Τάιγουιν. Τον βρίσκει στη λεκάνη. Λέει όλα τα λάθος πράγματα και δέχεται δύο θανατηφόρα βέλη. Στη συνέχεια ο Τύριον εγκαταλείπει το Κινγκς Λάντινγκ με καράβι, και ακούγοντας τον συναγερμό, τον ακολουθεί και ο Βάρυς.

Τελευταίο σημαντικό: η Άρυα. Η περιπλάνηση της Μπριέν στο απέραντο Γουέστερος τη φέρνει μπροστά το κοριτσάκι που ψάχνει, ενώ ο Κλεγκέιν κάνει την ανάγκη του (είναι σπουδαίο επεισόδιο για την τουαλέτα). Πιάνουν την κουβέντα και έχουν πολλά κοινά, μέχρι που συστήνονται. Η Άρυα είναι δύσπιστη και η Μπριέν πιεστική. Θα μονομαχήσει με τον Κλεγκέιν για την προστασία της. Η μονομαχία είναι άλλη μια σπουδαία σκηνή. Αρχίζει σικάτα με ηρωική μουσική και καταλήγει street fight χωρίς μουσική και χωρίς κανόνες. Στο μεγαλύτερο μέρος μοιάζει ισοδύναμη, αλλά τελικά ο Σάντορ δέχεται θανάσιμα πλήγματα. Η Άρυα στο μεταξύ έχει κρυφτεί και αναγκάζει την Μπριέν να φύγει με άδεια χέρια. Είναι η ώρα το κορίτσι να συνεχίσει μόνο. Μια τελευταία πράξη σκληρότητας πριν φύγει, αρνείται να απαλλάξει τον σύντροφο της από αργό, βασανιστικό θάνατο.

Η έφιππη Άρυα φτάνει στη θάλασσα και βρίσκει ένα καράβι έτοιμο να πλεύσει. Ο καπετάνιος της λέει ότι είναι από το Μπράαβος και της μιλάει συγκαταβατικά, μέχρι που του δίνει το νόμισμα του Ζάκεν Χ’γκαρ με το παρασύνθημα Valar Morgulis. Έτσι εξασφαλίζει μια καμπίνα στο πλοίο και αρχίζει το κεφάλαιο του μοναχικού της ταξιδιού. Καμιά φορά παρακολουθώντας Game of Thrones νιώθω σαν να παίζω adventure.

 • Walk to the beach
 • Talk to captain…
  • Where are you from?
  • I want to be a pirate
  • Ever wonder if we are just characters in a book?
 • Give <coin> to <captain>.
 • Insert disk 5.

** To Game of thrones έχει ανανεωθεί για δύο ακόμα σαιζόν.


Tags: Game of Thrones · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

 • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
  Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>