Couchpotato.gr

Couchpotato.gr

26·Αυγ·2014 Doctor Who 8×01 “Deep Breath”

Είχαμε αφήσει τον αναγεννημένο Ντόκτορ να μη θυμάται πώς “πιλοτάρουν” το TARDIS. Αυτό καταλήγει στο λαιμό ενός δεινοσαύρου, και τον παίρνει μαζί του στο Λονδίνο. Ο δεινόσαυρος δεν έχει σημασία, ούτε και τα ανθρωποφάγα ρομπότ που θέλουν απλά να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Σημασία έχει ο νέος Ντόκτορ. Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του και πώς τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του;

doctorwho8x01-03

Η πρώτη ερώτηση δεν απαντιέται ούτε στο ελάχιστο. Η πρόσφατη αναγέννηση τον έχει αφήσει σε σύγχυση, δε θυμάται πρόσωπα και πράγματα, και κυκλοφορεί σαν παππούς με Αλσχάιμερ. Όσο προχωράει το επεισόδιο η κατάσταση βελτιώνεται, χωρίς όμως να μας δίνει ξεκάθαρη εικόνα του χαρακτήρα. Πιστεύω ότι ο Καπάλντι είναι απολαυστικός, και θα φανεί μόλις του δοθεί περισσότερος χρόνος.

doctorwho8x01-04

Μέχρι σήμερα έχω δει την πρεμιέρα τρεις φορές, καθεμία από τις οποίες μου προκάλεσε διαφορετική αντίδραση. Παρακολουθώντας τη ζωντανά με μέθυσε ο συλλογικός ενθουσιασμός και απλά χαμογελούσα. Το επόμενο πρωί με πιο καθαρό μυαλό με ενόχλησε ο διδακτισμός του Μόφατ. Μέσω της μαντάμ Βάστρα μας μαλώνει για την αγάπη που είχαμε στους προηγούμενους νέους και όμορφους Ντόκτορ. Την τρίτη φορά μου φάνηκε κενή νοήματος η εμμονή της σειράς με την εμφάνιση του νέου Ντόκτορ. Η συζήτηση επανέρχεται επανειλημμένα στα γκρίζα μαλλιά και τη σκωτσέζικη προφορά του ήρωα.

Στο μεταξύ πραγματικός ήρωας του επεισοδίου είναι η μαντάμ Βάστρα.

doctorwho8x01-01

Μαθαίνουμε ότι ο Ντόκτορ επιλέγει την εμφάνιση του σε κάθε αναγέννηση. Ο Πίτερ Καπάλντι έχει εμφανιστεί και στο παρελθόν στη σειρά, στο επεισόδιο The Fires of Pompeii, σε διαφορετικό ρόλο φυσικά. Γι αυτό σε μια σκηνή αναρωτιέται που έχει ξαναδεί αυτό το πρόσωπο και τι να σκεφτόταν άραγε όταν το επέλεγε.

Βρήκα περιττή τη σύντομη παρουσία του Ματ Σμιθ. Τηλεφωνεί στην Κλάρα από την Τρένζελορ για να την παρακαλέσει να μείνει με τον μελλοντικό εαυτό του. Θα προτιμούσα το δέσιμο της companion με τον νέο Doctor της να έχει έρεθι φυσικά, και χωρίς αυτό το δεκανίκι.

doctorwho8x01-06

Η τελευταία σκηνή μας δίνει κάποια στοιχεία για τη συνέχεια της σαιζόν, που βέβαια δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα. Μια γυναίκα συστήνεται ως Μίσι ηκοπέλατουΝτόκτορ. Λέει ότι βρίσκεται στον Παράδεισο. Τώρα ποια είναι αυτή και κατά πόσο λέει αλήθεια, θα το δούμε. Πάντως καλά δε φαίνεται.

doctorwho8x01-07

Οι καινούριοι τίτλοι είναι απογοητευτικοί. Κάπου διάβασα ότι είναι εμπνευσμένοι από κάποιο fan-made video, γεγονός που εξηγεί πολλά.

Τελικά η γεύση που σου αφήνει το πολυαναμενόμενο επεισόδιο είναι γλυκόπικρη. Αδίκησαν τον Καπάλντι πάρα πολύ. Ασχολήθηκαν με τα πάντα εκτός από την ουσία. Και η ουσία είναι ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Ντόκτορ. Αυτό είναι σίγουρο.

I need clothes, that’s what I need. And a big, long scarf.
No, no, move on from that, looked stupid.


Tags: Doctor Who · Κριτική, Σχόλια: Καθόλου σχόλια


Καθόλου σχόλια μέχρι τώρα

  • Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια...
    Συμπληρώστε την παρακατω φόρμα για να αποστείλετε ένα.

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>